Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları çerçevesinde mevkidaşı İgor Crnadak ile bir araya geldi.
Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen bakanlar, Arnavutluk-Bosna Hersek ilişkilerinin iyileşmesinin bölgenin geleceği ve kalkınması için önemli olduğuna işaret ederek ikili ticari ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi konusunda da hemfikir olduklarını söyledi.
Bushati, iki ülkenin de odağında ikili ilişkilerin geliştirilmesinin olacağını vurgulayarak "İki ülke halkları arasındaki ilişkiler iyileştirilmeli. Siyasiler de bu ilişkileri geliştirmek ayrıca ticari ilişkileri güçlendirmek için ellerinden geleni yapacak." diye konuştu.
Arnavutluk ile Bosna Hersek'in bazı konularda farklı görüşlere sahip olduğuna işaret eden Bushati, "Önemli olan, AB'ye üyelik yolunda birlikte hareket etmemiz." dedi.
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak da iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde iyileştiğini belirterek Bushati'nin iadeiziyaretinin de bunun en önemli kanıtı olduğunu söyledi.
Crnadak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 27 milyon avro civarında olduğunu kaydederek iki ülkenin de elinden geleni yaparak ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunması gerektiğini ifade etti.
Arnavutluk'un, Bosna Hersek'in komşusu olmamasına rağmen kimlik kartlarıyla seyahat edilebilen tek ülke olduğuna dikkati çeken Crnadak, "Bu açıdan, altyapı bağlamında da yakınlaşmamız önemli. Saraybosna-Podgorica- Tiran karayolunun tadilatı ve modernleştirilmesini öngören mutabakat zaptının yeniden güncellenmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu proje, iki ülkenin daha da yakınlaşmasına yardımcı olacaktır." diye konuştu.
Saraybosna'daki temasları kapsamında Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic'le de görüşen Bushati, Saraybosna'da Arnavutluk Fahri Konsolosluğunun açılışına katılacak.
Son Dakika › Güncel › Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?