Asimder Nahcıvan Üniversitesi'nde Soykırım Sergisi Açtı - Son Dakika
Güncel

Asimder Nahcıvan Üniversitesi'nde Soykırım Sergisi Açtı

Asimder Nahcıvan Üniversitesi\'nde Soykırım Sergisi Açtı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Nahcıvan Devlet Üniversitesi'nde 'soykırım' konulu bir sergi açtı.

01.04.2013 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Nahcıvan Devlet Üniversitesi'nde 'soykırım' konulu bir sergi açtı.

Nahcıvan Devlet Üniversitesi konferans salonunda açılışın sergiye; Nahcıvan Devlet Üniversitesi (NDU) Rektörü Prof. Dr. İsa Habipbeyli, Türkiye'nin Nahcıvan Başkonsolos Muavini Ömer Güler, Nahcıvan Üniversitesi dekanları ile öğretim görevlileri, Nahcıvan Türk Okulu'ndan öğretmenler, Nahcıvan'da okuyan Türk öğrenciler, Türk işadamları ile Iğdır'dan giden ASİMDER üyeleri katıldı. Serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ermeni çetecilerince yapılan katliamları sergileyen fotoğrafların yer aldığı bir sergi açtıklarını söyledi. 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü öncesi Nahcıvan Devlet Üniversitesi'nde fotoğraf sergisini açmakla Azerbaycanlıların soykırım gününe destek olduklarını ve Azerbaycan halkına Ermeniler tarafından yapılan soykırımı kınadıklarını belirtti.

Nahcıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habipbeyli ise, Türkiye-Azerbaycan ve Türk dünyasında hep soykırıma uğrayanların Türkler olduğuna dikkat çekerek, "Azerbaycan ve Türkiye'de soykırıma uğrayan Müslüman Türkler olmuştur. Ermeniler hep bölgelerde Müslüman Türklere karşı soykırımlar yapmıştır. Yapılan bütün kazılarda toplu mezarlardan çıkartılan cesetlerin hepsi Müslüman Türk'tür. Ermenileri bir kez daha Müslüman Türklere karşı yaptıkları soykırımdan dolayı kınıyoruz. Bu fotoğraf sergisini üniversitemizde açan ASİMDER'e teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolos Muavini Ömer Güler da, "ASİMDER'in Nahcıvan'da açmış olduğu fotoğraf sergisiyle bizlerin ne kadar haklı olduğumuzu ve asıl soykırıma bizlerin uğradığının belgeleridir. Bu tür faaliyetlerin Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin gelişiminde fayda sağlayacağı inancındayım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Asimder Nahcıvan Üniversitesi'nde Soykırım Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement