Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er - Son Dakika
Güncel

Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er

Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er

Danıştay 1.Dairesi, er Murat Oktay Can'ın ölümüyle ilgili otopsi raporu düzenleyen Fırat Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda görevli 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında soruşturma açılmasına karar vermesi, Can'ın Antalya'da yaşayan babası Oktay...

02.07.2012 14:26

Danıştay 1. Dairesi, er Murat Oktay Can'ın ölümüyle ilgili otopsi raporu düzenleyen Fırat Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda görevli 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında soruşturma açılmasına karar vermesi, Can'ın Antalya'da yaşayan babası Oktay Can ve annesi Süsember Can'ı mutlu etti.

Kepez ilçesindeki evlerinin bir odasının duvarlarını oğlunun fotoğrafları ile süsleyen Baba Oktay Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada oğlunun elbiselerini hala sakladığını ve o elbiseleri koklayarak özlemini giderdiğini söyledi. Oğlunun intihar etmediğini, komutanı tarafından vurulduğunu iddia ederek, oğlunun ölümüyle ilgili otopsi raporunu düzenleyenler hakkında, "suç delillerini yok ederek, gizleyerek ve değiştirerek otopsi raporu düzenledikleri, görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla şikayetçi olduğunu ifade eden Baba Can, otopsiyi yapan Fırat Üniversitesi'nin 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında yargılanmama kararı aldığını ve bu kararın ardından Danıştay'a başvurduklarını dile getirdi.

Danıştay 1. Dairesi'nin 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında soruşturma açılmasına karar verdiğini hatırlatan baba Oktay Can, bu kararın kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Oğlunun intihar etmediğini ve cinayete kurban gittiğini savunan Oktay Can, "Gerçeğin ortaya çıkması için umut verici bir karar. Soruşturmanın ardından doktor ve teknisyenin suçlu bulunacağına inanıyorum. Çünkü oğlumun olay yeri fotoğraflarında yüzünde 2 mermi deliği görülmesine rağmen otopsiye göre tek mermi deliği bulunduğu bildiriliyor. Bu diğer delik ne oldu da kayboldu- Oğluma estetik yapmışlar. İntihar eden bir kişi nasıl 2 kere yüzüne ateş edebilir-" dedi.

Baba Oktay Can, oğlunun şehitliğinin verilmesi istediğini kaydetti.

Anne Süsember Can ise, oğlunun intihar etmeyecek kadar neşeli, güleryüzlü ve hayata bağlı olduğunu belirtti. Oğlunu vatan için askere gönderdiğini belirten Can, "O benim gülümdü. Benim gülümü soldurdular. Komutanı tarafından vurulduğu ortada. Oğlumu vuranlar cezalandırılsın" diye konuştu.

Baba Oktay Can'ın başvurusu üzerine Danıştay 1. Dairesi, Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında askerlik görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen er Murat Oktay Can'ın ölümüyle ilgili otopsi raporu düzenleyen Fırat Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda görevli 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askerlik Görevini Yaparken İntihar Ettiği İleri Sürülen Er - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement