Aso Teknik Koleji Öğrencilerinden 'Robot' Başarısı - Son Dakika
Güncel

Aso Teknik Koleji Öğrencilerinden 'Robot' Başarısı

Aso Teknik Koleji Öğrencilerinden \'Robot\' Başarısı

ASO Teknik Koleji robot kulübünün hazırladığı Bilge Kağan isimli robot Türkiye Birincisi, Kültigin isimli robot ise Türkiye üçüncüsü oldu.

01.04.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASO Teknik Koleji robot kulübünün hazırladığı Bilge Kağan isimli robot Türkiye Birincisi, Kültigin isimli robot ise Türkiye üçüncüsü oldu.

ASO Teknik Koleji öğrencileri, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen robot yarışması "Yıldız Savaşları"nda bir birincilik daha alarak büyük bir başarıya imza attı. Yıldız Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen robot yarışması "Yıldız Savaşları" Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi'nde 28-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Yarışmalara Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık toplam 80 üniversite ve 692 lise katıldı. Yıldız savaşları özel kategorisinde ASO Teknik Koleji, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hava Harp Okulu gibi seçkin üniversite ve okulların 30 robotu kıyasıya yarıştı.

Yıldız savaşları kategorisinde geçen yıl "Alpagu" isimli robotla birincilik alan ASO Teknik Koleji robot kulübü bu yıl yarışmaya 5 öğretmen, farklı alan ve sınıflardan oluşan 11 öğrencisi ile birlikte Bilge Kağan ve Kültigin isimli iki robotla katıldı.

Yarışmada, ASO Teknik Koleji robot kulübünün hazırladığı Bilge Kağan isimli robot Türkiye Birincisi, Kültigin isimli robot ise Türkiye üçüncüsü oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aso Teknik Koleji Öğrencilerinden 'Robot' Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement