"Asya Çalışmaları Iı. Eğitim Yüksek Lisans Programı" - Son Dakika
Güncel

"Asya Çalışmaları Iı. Eğitim Yüksek Lisans Programı"

"Asya Çalışmaları Iı. Eğitim Yüksek Lisans Programı"

Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezinin desteğiyle açılan bölümde, Çince ve Japonca dil eğitimleri de yer alıyor

03.12.2013 14:38

Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezinin desteğiyle, Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bolümüne bağlı, Asya Çalışmaları II. Eğitim Yüksek Lisans Programı açıldı.

Asya Çalışmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selçuk Esenbel, yaptığı yazılı açıklamada, Çin, Hindistan ve Japonya başta olmak üzere Asya ülkelerinin dünya ekonomisinde ve uluslararası ilişkilerde oynadığı rol sayesinde, bu coğrafyanın giderek küreselleşmenin bölgesel merkezi haline geldiğini belirtti. Esenbel, bu doğrultuda Asya'nın yükselişini daha iyi anlamanın, yaşamın hangi alanında faaliyet gösterirse göstersin herkes için önemli bir ihtiyaç haline geldiğini anlattı.

Bu ihtiyacı karşılamak üzere, Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezinin desteğiyle Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bolümüne bağlı Asya Çalışmaları II. Eğitim Yüksek Lisans Programı açıldığını bildiren Esenbel, şunları kaydetti:

"Kısa adı MAAS (Master of Arts in Asian Studies) olan program, farklı akademik ve mesleki formasyonlara sahip öğrencileri, bu alanda sağlam bir altyapıyla donatmayı ve onları 21. yüzyılın meydan okumalarına hazırlamayı hedefliyor. Programda, Çince ve Japonya dil eğitimi de yer alıyor. Siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel çalışmaları çok disiplinli bir yaklaşımla birleştiren programın en önemli özelliklerinden biri de öğrencilere Çince veya Japonca her seviyede dil dersi vermesi. Çin veya Japonya'nın ana bölge olarak seçildiği programda, Kore, Hindistan, Orta Asya, Ortadoğu/Batı Asya ve Güneydoğu Asya konularında seçmeli dersler de yer alıyor. Genel Asya, seçmeli bölge (Çin veya Japonya) ve dil derslerinden oluşan bu ikinci öğretim programı, yaz dönemi de dahil olmak üzere tam bir senede bitiyor."

Başvuruların, 2-9 Ocak 2014'te yapılabileceğini bildiren Esenbel, "Başvuru koşulları ve gerekli belgeler, http://www.maas.boun.edu.tr adresinden öğrenilebilecek. Programa katılacak öğrenciler, bir yazılı sınav ve bir mülakatla seçilecek. Yazılı sınav 17 Ocak 2014, mülakat ise 18 Ocak'ta gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Asya Çalışmaları Iı. Eğitim Yüksek Lisans Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement