Atalay'ın Van Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Atalay'ın Van Ziyareti

Atalay\'ın Van Ziyareti

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Van'da bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yeşilsu köyünde yaptırılan okulun açılışına katıldı.

25.04.2012 20:04

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Van'da bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yeşilsu köyünde yaptırılan okulun açılışına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Van Milletvekili Gülşen Orhan ve kurum amirleri ile birlikte Yeşilsu köyünde Akşan Yapı tarafından yaptırılan okulun açılışına katıldı. Burada düzenlenen törende konuşan Atalay, "Eskiden buraya Van Gölü diyorduk ama şimdi biz de Van Denizi demeye alıştık. Van Denizi kenarından güzel bir okulu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin kalbi Van'da atıyor. Depremden sonra Van, Erçiş ve köyleri acılarının birlikte yaşadığımız bir alan oldu. Türkiye tek vücut oldu, buradaki

eksiklikleri tamamlamak için çaba gösteriyor. Hasarları ve yoksullukları gidermek için seferber olduk. Devlet tüm imkanlarını burası için seferber etti. Bir yandan da özel sektör de boş durmadı ve çalışıyor. İşte burada yapılan okul gibi. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, "Hepimizin bildiği gibi birinci depremi 23 Ekim'de yaşamıştık. Bu okulu da 7 Şubat'ta teslim aldık. Bu şu anlama geliyor. Depremin 3 ayında bir okulu yaptık ve hizmete soktuk. Bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Bu son derece önemli bir başarıdır. Daha önceki depremlerde devlet 3 ayda şoktan çıkamazken, biz ise depremin 3 ayında okulu bitirdik ve hizmete açtık" ifadelerini kullandı.

Bakan Atalay daha sonra okulu yaptıran Mert Akşan'a bir teşekkür plaketi verdi. Okulun açılışından sonra sınıfları gezen Bakan Atalay ve beraberindekiler, öğrencilere mont giydirip, çeşitli oyuncaklar dağıttı.

ATALAY, VALİ KARALOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Beşir Atalay, daha sonra beraberindekilerle Van Valiliği'ni ziyaret etti. Atalay, burada polis merasim mangasını selamladıktan sonra Vali Münir Karaloğlu'nun makamına geçti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

Atalay'ın yarın öğle saatlerinde Van'dan ayrılması bekleniliyor. - VAN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement