Avrupa'da Yaşayan Gençlerin Tercihi Türkiye'deki Üniversiteler - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da Yaşayan Gençlerin Tercihi Türkiye'deki Üniversiteler

Avrupa\'da Yaşayan Gençlerin Tercihi Türkiye\'deki Üniversiteler

Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk gençlerinin Türkiye'deki üniversitelere olan ilgisi her geçen gün artıyor.

28.04.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk gençlerinin Türkiye'deki üniversitelere olan ilgisi her geçen gün artıyor. Köln'deki Global Academia isimli özel dershanede Türk üniversitelerinin giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler, Almanya'da eğitim imkanı bulamadıkları, Türkiye'deki üniversitelerin kalitesi ve oradaki arkadaşlık ortamlarının daha iyi olması nedeniyle eğitimlerine Türkiye'de devam etmek istediklerini söylediler. Matematik öğretmeni Linda Arslanyan, '6-7 aylık yoğun bir hazırlık döneminden geçtik, öğrencilerimiz hazırlar, inşallah her biri üniversiteye girecekler. Almanya ve Türkiye'deki eğitim sistemleri farklı, özellikle matematik eğitimi. Burada matematik daha çok uygulamaya yönelik, Türkiye'de ise işlem çözümüne yönelik. Dolayısıyla öğrenciler bu konuda biraz zorlanabiliyorlar. Sınavda öğrencilerimiz heyecanlamasınlar, kendilerine güvensinler, soruların umduklarından daha zor gelmeyeceğini bilsinler. Öğrencilerime başarılar diliyorum' dedi.

HEDEF TÜRKİYE

Türkiye'de eğitim görmek istediğini belirten Elif Korkmaz, 'Türkiye'de okuma şartları daha kolay. Ben hukuk bölümünde okumak istiyorum ve Almanya'ya göre bu bölümün süresi daha kısa. Sınavlara iyi hazırlandık, her hafta deneme sınavlarına girdik ve kendimi hazır hissediyorum' dedi. Samsun 19 Mayıs üniversitesinde matematik bölümüne girmek istediğini söyleyen Abdullah Gül, 'Hazırlıklar iyi gidiyor. Bugünkü deneme sınavımız çok iyi geçti. Ben 7 yıl Türkiye'de yaşadım, oradaki şartlara çok alıştım o yüzden Türkiye'ye dönmek istiyorum' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa'da Yaşayan Gençlerin Tercihi Türkiye'deki Üniversiteler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement