Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

25.02.2016 18:34

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Türkiye'nin sığınmacı krizi konusunda istenenlerin tamamını karşılayabilecek bir durumda olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Türkiye'nin sığınmacı krizi konusunda istenenlerin tamamını karşılayabilecek bir durumda olmadığını bildirdi.

Öztürk, Brüksel'de gerçekleştirilen, AB Adalet ve İçişleri Konseyi'ne katıldı. Sığınmacı krizi, yabancı savaşçılar, dış sınırların korunması gibi konuların görüşüldüğü toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, daha önce bu konulara dair yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini gördüklerini söyledi.

Geri kabul anlaşması ve vize muafiyeti bağlamında AB'nin yaptıkları ve Türkiye'den beklentilerle ilgili konuları ele aldıklarını da ifade eden Öztürk, "Yakın zamanda onlarla ilgili sonuçları da göreceğimizi umuyorum" dedi.

Öztürk, 7 Mart'ta yapılacak AB-Türkiye Zirvesi'ne Türkiye adına kimin katılacağını bilmediğini, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılmasının söz konusu olabileceğini kaydetti.

Sebahattin Öztürk, Türkiye'nin sığınmacılar konusunda yaptığı katkıların tüm AB üyelerince takdir edildiğini vurguladı. Bu konuda Türkiye'den beklentilerle ilgili bir soruya da Öztürk, "Türkiye, istenenlerin hepsini karşılayabilir durumda değil. Bir takım şartlar, Türkiye'den bağımsız olarak işliyor. Ama buna gayret edeceğiz" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika


Advertisement