Avrupa Parlamentosu'nda "Görünmeyen Türkler" sergisi- - Son Dakika
Güncel

Avrupa Parlamentosu'nda "Görünmeyen Türkler" sergisi-

Fotoğraf sanatçısı Galip Yılmabaşar'ın Almanya'daki başarılı entegrasyon portrelerini öne çıkardığı "Görünmeyen Türkler" sergisi Avrupa Parlamentosu'nda (AP) açıldı.

19.03.2014 09:28

Fotoğraf sanatçısı Galip Yılmabaşar'ın Almanya'daki başarılı entegrasyon portrelerini öne çıkardığı "Görünmeyen Türkler" sergisi Avrupa Parlamentosu'nda (AP) açıldı.

Alman Liberal AP Üyesi Nadja Hirsch'in ev sahipliğindeki serginin açılışına Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Selim Yenel, Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, birçok parlamenter ve diplomat katıldı.

Yılmabaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanların başarılı Türklere "Siz Türklere benzemiyorsunuz" tepkisini verdiğini birçok kez görünce bu projeyi 1998 yılında başlattığını ve amacının Türklerin gerçekte mesleklerinde çok başarılı ve özellikle basın tarafından topluma objektif yansıtılmadığını ispatlamak olduğunu anlattı.

"Basının Türkleri seçici şekilde, olumsuz bir algıyla topluma göstermesi bize dokunuyordu. Biz de pozitif yönleri öne çıkarmak için (bu projeye) başladık" diyen Yılmabaşar, yaptıkları çalışmalarla toplumda ses getirdiklerini ve Almanya'ya göçün 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında dönemin Alman Cumhurbaşkanı Christan Wulff'un davetiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2012 başlarında sergi açtıklarını hatırlattı.

Yılmabaşar, "Görünmeyen Türklerin aslında ne kadar önemli olduklarını bu sergiyle ispat ediyoruz" dedi.

Türk asıllı Alman Sosyalist AP Üyesi İsmail Ertuğ da entegrasyonun sözde kalmaması, başarılı örneklerin ortaya konulması ve önyargıların yıkılması açısından böyle bir sergilinin Avrupa Parlamentosu'nda açılmasının önemini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu\'nda "Görünmeyen Türkler" sergisi-
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Parlamentosu'nda 'Görünmeyen Türkler' sergisi- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement