Avustralya'da ramazanın ilk iftarı yapıldı - - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da ramazanın ilk iftarı yapıldı -

Güney Yarım Küre'de yer alan ve coğrafi konumu nedeni ile kışı yaşayan Avustralya'da ramazanın ilk iftarı yapıldı.

28.06.2014 13:35

Güney Yarım Küre'de yer alan ve coğrafi konumu nedeni ile kışı yaşayan Avustralya'da ramazanın ilk iftarı yapıldı.

Avustralya'da ramazanın ilk gününde oruç, 11 saat 20 dakika sürdü.

Türkiye'ye göre 7 saat ileride bulunan Avustralya'da Müslümanlar, ramazanın ilk orucunu aileleriyle açtı.

Konya'dan Avustralya'ya ailesi ile 1979 yılında göç eden Hüseyin Çelikel, orucunu kızları, damatları ve torunları ile beraber açtı. Çelikel, AA muhabirine, mübarek ramazan ayına erişmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Avustralya'nın Melbourne şehrine mübarek ramazan geldi. İftarımızı çocuklarımızla, torunlarımızla beraber yaptık. Mübarek ramazan ayının, bütün İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Avustralya'da yapılan ilk iftarında son mesajı ise hem Türkçe hem de İngilizce olarak ''ramazanınız mübarek olsun'' diyerek çocuklar verdi.

Avustralya\'da ramazanın ilk iftarı yapıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da ramazanın ilk iftarı yapıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement