Ayak Refleksoloji Kursu Üçboyut'ta - Son Dakika
Güncel

Ayak Refleksoloji Kursu Üçboyut'ta

Ayak Refleksoloji Kursu Üçboyut\'ta

Çakır, 2011 yılında yine Almanya'dan alanında uzman hocaları Konya'ya getirttirerek Pediatric Bobath Basic Kursu düzenlemişti.

19.03.2012 15:24

Refleksoloji, bugün destekleyici ya da tamamlayıcı tedavi dediğimiz tedaviler arasında yer almakta olup, Dünyada çok uzun süredir kullanımda olduğu halde maalesef Türkiye'de hak ettiği yere geç ulaşan uygulamalardan biri olduğunu ifade eden Üçboyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Fizyoterapist Aliye ÇAKIR, bu teknikle sinir noktalarını uyararak, ortaya elektrokimyasal mesajları çıkararak bunların da nöronlar yardımıyla ilgili organı uyararak tedaviye yardımcı olduğunu söyledi.

Özellikle Cerebral Palsy ve Otizm tanılı engellilerde refleksoloji uygulamaları ile kaydedilen başarı azımsanmayacak kadar çok. Ayrıca Stres ve anksiyete (kaygı - bunaltı), panik atak, sınav kaygısı, depresyon, bel boyun fıtığı, mide reflüsü, eklem ağrıları, dikkat eksikliği, motor gerilik (yürüme bozukluğu), kas rahatsızlıkları ve kireçlenme, migren, hormon sorunları, astım, alt ıslatma, uykusuzluk – hazımsızlık, konuşma bozukluğu gibi alanlarda kullanıldığı ifade edildi.

Yıllar önce Refleksoloji eğitimi aldığı halde bu yan tedavi hakkında insanların yeterince bilgi sahibi olmaması sebebiyle aktif bir şekilde uygulamaya ancak 2011 yılında yazılı ve görsel basının Refleksoloji ile insanları tanıştırmaları sayesinde başladığını ifade eden Çakır, taleplerin artması sebebiyle hem bizimle beraber çalışan fizyoterapist arkadaşlara hem de alanda çalışan diğer meslektaşlara tekniği öğretebilmek adına Almanya'dan hocalarla irtibata geçtiklerini söyledi ve böylece hafta sonu Almanya'dan gelen Amjad MOH"D ve Brigitte KALTENSTADLER tarafından Ayak Refleksoloji Kursu düzenlendi. Sınırlı sayıda katılımcı içilen açılan kursa talep fazlalığı nedeniyle, en kısa zamanda ikincisinin düzenleneceği belirtildi.

Fizyoterapist Aliye Çakır, 2011 yılında yine Almanya'dan alanında uzman hocaları Konya'ya getirttirerek Pediatric Bobath Basic Kursu düzenlemişti. Bu anlamda Üçboyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini hep yeniliklerin öncüsü olarak görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayak Refleksoloji Kursu Üçboyut'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement