Ayder Yaylası Kurban Bayramı'nda da gözde RİZE ..haberi eksik - Son Dakika
Güncel

Ayder Yaylası Kurban Bayramı'nda da gözde RİZE ..haberi eksik

Ayder Yaylası Kurban Bayramı\'nda da gözde RİZE ..haberi eksik

FİKRET DELAL - Ziyaretçilerine termal ve doğa turizminin de aralarında bulunduğu pek çok alternatif sunan Rize'de, Kurban Bayramı dolayısıyla konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90'an...

15.10.2013 11:40

FİKRET DELAL - Ziyaretçilerine termal ve doğa turizminin de aralarında bulunduğu pek çok alternatif sunan Rize'de, Kurban Bayramı dolayısıyla konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90'ana ulaştı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöreyi ziyaret eden turist sayısında son yıllarda çok ciddi artış yaşandığını belirtti.

Rize'nin, Kaçkar Dağları, yaylaları ve diğer turizm şeçenekleriyle ziyaretçilerine alternatifler sunan önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Hocaoğlu, Ayder Yaylası'nın dünya markası haline geldiğini vurguladı.

Hocaoğlu, yaz döneminde Rize'de yoğun bir turizm hareketliliği yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"'Ayder, Rize'ye gelen turistlerin buluşma noktası haline geldi. Rize, doğa ve tarihle iç içe dinlenme arayışındaki tatilciler için güzel bir fırsat. Bayram tatili süresince il geneli ve Ayder Yaylası'ndaki otelllerde ve diğer tesislerimizde çok ciddi bir rezervasyon yaşanıyor. Türkiye'nin her yerinden buraya insanlar geliyor. Yurt dışından, bu yıl özellikle Arap ülkelerinden çok sayıda ziyaretçi geldi. Ayder ve Anzer gibi yaylalarımızı ziyaret ettiler."

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da Rize'nin ve Ayder Yaylası'nın ziyaretçilerine ev sahipliği yapacağını ifade eden Hocaoğlu, şöyle devam etti:

"Tarihi sevenler burada tarihin derinliklerinde kaybolabiliyor. Yaklaşık 120 tarihi kemer köprümüz var. Bu köprüler aynı zamanda ziyaretçilerimizin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler buradan 'zamanımız yetmedi' diyerek yazın veya kışın tekrar gelmek üzere hüzünle ayrılıyor. Görmediği bir yaylayı, kemer köprüyü ve şelaleyi görmek üzere tekrar geliyorlar. Tarihin doğayla bütünleştiği memleketimizde yeşilin tüm renklerini görmek mümkün. Son yıllarda Rizeli olup başka illerde yaşayanlar da tatillerini Rize'de geçiriyor. Turizm denildiğinde akla Rize geliyor."

-"Sonbaharda renklerin senfonisi sunuluyor"

Bölgenin sonbahar mevsiminde ayrı bir güzelliğe büründüğünü dile getiren Hocaoğlu, şunları kaydetti:

"Sonbahar, mevsim tatilinin yeni bir şekli. İnsanlara farklı güzellikler, heyecanlar ve renkler sunan bir mevsim. Sonbahar mevsimin bütün güzellikleri burada. Rize'de bütün tonları görebilmek mümkün. Renklerin senfonisini yaşamanın tam zamanı. Senfoni denilince akla sadece müzik geliyor ama renklerde de bir senfoni var. Renklerin senfonisini görmek isteyenler Ayder Yaylası'na geliyor"

-"Ayder artık bir marka"

Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun ise Ayder Yaylası'nda Ramazan Bayramı'nda aşırı yoğunluk yaşandığını dile getirerek, "Bu bayramda da yoğunluk var. Ötellerimiz yüzde 90 civarında doldu. Yerli ve yabancı turistler geliyor. Özelliklede Arap turisterin ilgi gösterdiğini görüyoruz. Ayder artık bir marka" dedi.

Suudi Arabistanlı Halid Bin Ahmet de geçen yıl Rize'ye geldiğini ve doğal güzelliklerden çok etkilendiğini belirterek, "Bu yıl ailemle birlikte geldim. Bayramı burada geçireceğim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayder Yaylası Kurban Bayramı'nda da gözde RİZE ..haberi eksik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement