Aydın'da Ahilik Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Ahilik Kutlamaları

Aydın'da Ahilik Haftası çeşitli etkinliklere kutlandı.

20.09.2017 16:10

Aydın'da Ahilik Haftası çeşitli etkinliklere kutlandı.

Aydın'da Ahilik Haftası etkinlikleri Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı eşliğinde yapılan korteş yürüyüşü ile Atatürk Kent Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalara Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, daire müdürleri, esnaf odaları başkanları katıldı. Aydın'ın her kademesinde üreten ve hayat kalitesi sunmaya çalışan esnafın Ahilik Haftası'nı kutlayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Onların bütün bir yıl boyunca bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. Dünya devleti olma planınınız varsa boş bırakacağınız hiçbir alan olmamalı. İnsanların daha iyi ve daha rahat bir ülkede yaşamasını arzu ediyorsanız, çarşıyı ve pazarı ihmal etmeniz söz konusu dahi olamaz. Ahilik üretirken ve satarken ahlaklı olmayı gerektirir dedi. Ahiliğin toplumların her dönemde ihtiyaç duyulan ticaretin düzen içerisinde yürütülmesini amaçlayan bir gelenek olduğunu anlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ahilik insanları kaynaştıran dost yapan bir yapıdır. Geçmişten günümüze ülkemizin gelişmesinde esnaf ve sanatkarlar çok büyük bir rol üstlenmiştir. Geçmişten günümüze kendi kendine bir gelenek sağlamıştır diye konuştu.

AYDIN'IN EN BÜYÜĞÜ

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, 50 bin üyesiyle Aydın'ın en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek Bu yıl 30'uncusunu düzenleyeceğimiz Ahilik Haftası ile esnaf kardeşlerimize bol kazançlı günler diliyorum. İlk önce Kırşehir'de başlayan bu etkinlik 2008 yılından bu yana da tüm Türkiye ve Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bundan sonraki yılarda da devem edecek dedi.

YILIN USTASI, KALFASI VE ÇIRAĞINA ÖDÜL

Konuşmaların ardından yılın ustası olarak seçilen Nedim Samancı'ya ödülünü Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger veririrken, yılın kalfası seçilen Gözde Kulfalı'ya ödülünü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yılın çırağı seçilen Abdullah Enes Söğütcü'ye ise ödülünü İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ verdi. Protokole pilav ve ayran ikram edildi. Kent Meydanı'nda esnaflar ise yaptıklarını açtıkları stantlarda sergiledi.

Aydın\'da Ahilik Kutlamaları
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Ahilik Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement