Ayvalık Hem Öğreniyor Hem de Ücret Alıyorlar - Son Dakika
Güncel

Ayvalık Hem Öğreniyor Hem de Ücret Alıyorlar

Ayvalık Hem Öğreniyor Hem de Ücret Alıyorlar

Hem öğreniyor hem de ücret alıyorlarBALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ndeki halk eğitim müdürlüğünce açılan kösele kemer yapım kursuna katılan 14 kursiyer, hem kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatı öğreniyor hem de İŞKUR destekli eğitimde günlük ücret kazanıyor.

28.11.2016 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hem öğreniyor hem de ücret alıyorlar

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ndeki halk eğitim müdürlüğünce açılan kösele kemer yapım kursuna katılan 14 kursiyer, hem kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatı öğreniyor hem de İŞKUR destekli eğitimde günlük ücret kazanıyor.

Usta öğretici Kadriye Evren yönetiminde 7 Kasım'da başlatılan kösele kemer yapım kursu haftanın 5 iş gününde, 09.30 ila 14.45 saatleri arasında yapılıyor. Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde bu yıl 2'inci kez gerçekleştirilen kursa ilginin yoğun olduğunu belirtildi. kursuna katılan 14 kursiyer, hem kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatı öğreniyor hem de İŞKUR destekli eğitimde günlük ücret kazanıyor.

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hilmi Özay, "İŞKUR kapsamında açtığımız 18 gün süreli olup günde 8 saat üzerinden ders yapıyoruz. Kadınlar çok üretken. Burada öğreneceklerinin burada kalmayacağını ilerde daha yoğun üretime geçip aile ekonomilerine katkıda bulunacaklarını düşünüyorum. Bu kursumuzda üretilenler için pazarlama çalışmalarını da sürdürmekteyiz. Şu anda Aysel Namlı'ya ait vatandaşın yerinde satış ünitemiz var. Yine bu ürünlerimizi pazar yerinde satabilmek için Ayvalık Belediyesine yazı yazdık. Bize bir yer tahsis edilmesini bekliyoruz" dedi.

KURSİYERLER MEMNUN

Kursiyer Aynur Başa, "Çalışmalarımız güzel, arkadaşlarımız güzel, daha önce hiç yapmamıştım şimdi kemer ve çanta yaptım. Kendi ihtiyacımı karşılıyorum," dedi. Kursiyerlerden Nergis Kalan ise, "Anne kız olarak kursa başladık. Kızım kemerle başladı, ben de küçük bir cüzdan bileklik yaptım. Bütün arkadaşlar birbirimize yardımcı olarak çalışıyoruz. Mutluyuz" dedi. Kursiyer Hamiyet Ömerustaoğlu, "Kursa geldiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarım çok iyi. Kurs da zor değil" derken, Munibe Küçük, "Dana derisinden yapıyoruz. İşlememiz için alet, boya ve cilalarımız var. Derinin üzerine istediğimiz deseni işliyoruz. Ben eşime yaptım hatıra olarak. Çok da güzel oldu. Bunları kişiye özel de yapabiliriz istersek, pazarda da satabiliriz. Kendimizi daha geliştireceğiz hayal gücüne e el becerisine kalmış bir şey" dedi.

GÖRÜNTÜLÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kursta kemer ve çanta yapımı sırasında görüntü

HEM Müdürü Hilmi Özay açıklama

Kursiyerler röp.

Haber- Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık Hem Öğreniyor Hem de Ücret Alıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement