Bahreyn'deki Şii Merci Kasım Hakkındaki Hapis Kararı - Son Dakika
Güncel

Bahreyn'deki Şii Merci Kasım Hakkındaki Hapis Kararı

Irak'ta Mukteda es-Sadr yanlıları, Bahreyn'deki en yüksek Şii merci İsa Kasım hakkında verilen hapis kararını protesto etti.

24.05.2017 12:41

Irak'ta Mukteda es-Sadr yanlıları, Bahreyn'deki en yüksek Şii merci İsa Kasım hakkında verilen hapis kararını protesto etti.

Şii lider Sadr'ın çağrısı üzerine başkent Bağdat'taki Bahreyn Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, Bahreyn'deki mahkemenin Kasım hakkında verdiği karara tepki gösterdi.

Irak ve Bahreyn bayraklarının yanı sıra Kasım'ın fotoğraflarını ve sözlerinin yazılı olduğu pankartlar taşıyan göstericiler, Bahreyn hükümeti aleyhine sloganlar attı.Gösterinin düzenlendiği alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Sadr, dün yaptığı açıklamada, perşembe günü de kadınların Bahreyn Büyükelçiliği önünde toplanıp gösteri düzenlemesini istemişti.

Bahreyn'deki Büyük Ceza Mahkemesi, "yasaya aykırı şekilde bağış toplama ve kara para aklama" suçlamasıyla yargılanan Kasım'ı, pazar günü 1 yıl hapis ve 265 bin dolar para cezasına çarptırmış ve cezanın ertelenmesine karar vermişti. Bahreyn İçişleri Bakanlığı da ülke menfaatlerine zarar verdiği gerekçesiyle geçen yıl İsa Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahreyn'deki Şii Merci Kasım Hakkındaki Hapis Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement