Bakan Ergin, Saint Pierre Kilisesi'nin Restorasyonunu Başlattı - Son Dakika
Güncel

Bakan Ergin, Saint Pierre Kilisesi'nin Restorasyonunu Başlattı

Bakan Ergin, Saint Pierre Kilisesi\'nin Restorasyonunu Başlattı

Dünyanın ilk mağara kilisesi kabul edilen Antakya'daki Habibi Neccar Dağı'nın eteğindeki Saint Pierre Kilisesi'nin restorasyonu ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.

16.09.2012 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın ilk mağara kilisesi kabul edilen Antakya'daki Habibi Neccar Dağı'nın eteğindeki Saint Pierre Kilisesi'nin restorasyonu ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Projenin başlama törenine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yılda 3 milyon turisti Hatay'a çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Saint Pierre Kilisesi'nin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının başlatılması törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekilleri AK Partili Adem Yeşildal, CHP'li Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, belediye başkanları, İslam, Hıristiyan ve Musevi dinlerinin temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hazreti İsa'nın havarilerinden Saint Pierre'ye ev sahipliği yapan Habibi Neccar Dağı'nın eteğindeki mağara kilisenin ziyaretçilerini daha iyi koşullarda ağırlamak için restorasyon ve çevre düzenlemesi yapıldığını belirtti. Bakan Ergin, Saint Pierre Kilisesi ile birlikte Antakya'nın surları, müzesi ve tarihi evlerinin restorasyonu tamamlanınca Hatay'ın yılda 3 milyon turisti ağırlamayı hedeflediğini kaydederek şöyle dedi:

"Saint Pierre Kilisesi'nin restorasyonu ve Antakya Arkeoloji Müzesi inşaatı önümüzdeki yıl tamamlanacak. Kısmet olursa, 29 Ekim 2013'de Cumhuriyet Bayramı'nda müzemizi ziyarete açacağız."

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, 2,5 yıl süren çalışmalarının ardından Anıtlar Kurulu'nun onayıyla projeye başlandığını belirterek, 2 milyon 500 bin liraya mal olacak restorasyon ve çevre düzenlemesi ile yaşlısından, engellisine kadar gelecek tüm konuklara ziyaret imkanı sunulacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Ergin, çekiç ve keski kullanarak restorasyonun sembolik vuruşunu gerçekleştirdi. - Hatay/ Antakya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ergin, Saint Pierre Kilisesi'nin Restorasyonunu Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement