Bakan Eroğlu: Avrupa Uyanıklık Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Avrupa Uyanıklık Yapıyor

Bakan Eroğlu: Avrupa Uyanıklık Yapıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Avrupa uyanıklık yapıyor.

27.09.2015 14:34

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Avrupa uyanıklık yapıyor. İPA programı kapsamındaki 1 milyar euroyu güya Suriye'den gelen sığınmacılar için, destek için vereceğini kabul etmiş, ama bu hoş bir şey değil. Neticede bizim hakkımız olan bir parayı başka maksatla kullanmak istiyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Ak Parti 1'inci sıra milletvekili adayı Veysel Eroğlu, Dinar İlçesi'nde partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısı ve bayramlaşma törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Suriyeli  sığınmacılar için Türkiye'ye yardım yapılacağı yönündeki haberler üzerine konuştu. Bakan Eroğlu şöyle dedi:

"Biliyorsunuz İPA programı (Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Avrupa Toplulukları Komisyonu arasında katılım öncesi yardım aracı çerçeve anlaşması) var aslında. İPA programı daha önceden Türkiye'ye yapılması gereken birtakım destek programı. Ama Avrupa uyanıklık yapıyor. Salı günkü habere göre İPA programı kapsamındaki 1 milyar euro'yu güya Suriye'den gelen sığınmacılar için, destek için vereceğini kabul etmiş, ama bu hoş bir şey değil. Neticede bizim hakkımız olan bir parayı başka maksatla kullanmak istiyor. Yani Avrupa bu konuda samimi olması gerekir diye düşünüyorum."

'250- 300 MİLYON DOLARCIK DESTEK GELDİ'

Türkiye'nin doğrudan veya dolaylı olarak Suriyelilere 10 milyar dolar destek verdiğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Ama dışardan gelen para çok cüzi, hatırladığım kadarı ile 250- 300 milyon dolarcık bir destek geldi ki hakikaten bütün dünyayı elini vicdanına koymaya davet ediyorum" diye konuştu. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Avrupa Uyanıklık Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement