Bakan Güler: Kozakçıoğlu Elim Bir Kaza Sonucu Hayatını Kaybetmiştir - Son Dakika
Güncel

Bakan Güler: Kozakçıoğlu Elim Bir Kaza Sonucu Hayatını Kaybetmiştir

Bakan Güler: Kozakçıoğlu Elim Bir Kaza Sonucu Hayatını Kaybetmiştir

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Olağanüstü Hal Bölge Valiliği Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun vefatına ilişkin olarak, "Elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi"...

23.05.2013 17:57

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Olağanüstü Hal Bölge Valiliği Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun vefatına ilişkin olarak, "Elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun vefatına ilişkin olarak, "Elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Ben olayla yakından ilgilendim. Maalesef yakınında bir silah bulunmuştur. Bir atış tespit edilmiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Güler, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşmesinden önce bakanlıkta açıklamalarda bulundu. Güler, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamalarda "istihbarat zaafı" olduğu yönündeki tartışmalara ilişkin olarak, ortaya konulan belgelerin diğer örgütlerin eylem hazırlıkları ihtimali hakkında verilen istihbari bilgiler olduğunu söyledi. Reyhanlı'da meydana gelen patlama ile ilgili de bu raporların içinde bilgiler olduğunu söyleyen Güler, "ancak bizim Reyhanlı olayı ile ilgili kimin yaptığı konusunda hiçbir tereddüdümüz yok" diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir terör örgütü arasında ayrım yapmadan mücadele edeceğine vurgu yapan Güler, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

Koruma görevi konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Güler, bu düzenlemenin stadlar ve üniversiteler hakkında düzenlenme gündeme gelmeden öncesinde hazırlıklarına başlanan bir tasarı olduğunu söyledi.

-"İSTİHBARAT BİRİMLERİ İLE GÜVENLİK BİRİMLERİNİN GEÇMİŞTEN BU GÜNE KADAR ÇOK KOORDİNELİ ÇALIŞMALARI VARDI FAKAT SON OLAYDA"-

Bugün bir saldırı sonucu öldürülen, Medet Ünlü için " Çeçenistan'ın Türkiye Fahri Konsolosu" diye bir tanımlama yapmanın yanlış olduğunu söyleyen Güler, fahri konsolosun Dışişleri Bankalığı tarafından atanması gerektiğini kaydetti. Ünlü'nün geçmiş dönemlerde Çeçen yönetimi adına bazı görevler üstlendiğini aktaran Güler, "Çeçen işadamı Medet ünlü dün akşam saatlerinde Çetin emeç Bulvarı'ndaki ofisinde... Maalesef kafasından 3 kurşun almak sureti ile öldürülmüş olduğu ortaya çıkmıştır" dedi. Olayla ilgili bir kişiden şüphelenildiğini aktaran Güler, bu olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Reyhanlı'da meydana gelen saldırılar sonrasında istihbarat birimleri arasında uyuşmazlık yaşandığını ve bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılması ile ilgili konunun anımsatılması üzerine Güler şu açıklamalarda bulundu:

"4 il emniyet müdürünün atanması, rutin bir atamadır. Boşalan, emekliye ayrılan il emniyet müdürleri veya yurt dışında görevlendirilecek bir il müdürünün ataması ile ilgiliydi. İstihbarat Dairesi Başkanımız bildiğiniz gibi başka bir göreve atandı. Yerine gelen arkadaşımızın, kendi yakın çevresi ile ilgili yürüteceği çalışmalar ile ilgili dairle içerisindeki atamalar ilişkin bir konudur. Soruşturma Başbakanlık Müfettişleri ile yürütülmektedir. Biz bu konuda istihbarat birimleri ile güvenlik birimlerinin geçmişten bu güne kadar çok verimli, çok koordineli çalışmaları vardı. Birçok olay da buna göre önlenmişti. Fakat son olayda 51 kişinin ölümüne neden olan böylesine vahim bir olayda, her ihtimale karşı biz, olay öncesinde olay sırasında ve olay sonrasında istihbarat birimlerinin, güvenlik birimlerinin varsa bir ihmali kusuru koordinesizliği bunu mutlaka tespit etmek amacıyla gerçekleştirdik. Sonucunun ne olduğu elbette ki inceleme sonucu ortaya çıkacaktır."

-"BİR ATIŞ TESPİT EDİLMİŞTİR"-

Eski Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun vefatına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Güler, "Elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Ben olayla yakından ilgilendim. Maalesef yakınında bir silah bulunmuştur. Bir atış tespit edilmiştir. Her ne olursa olsun ülkemize çok değerli hizmetler vermiş bulunan değerli meslektaşımın ölümünden duyduğum üzüntüyü belirtiyorum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve meslek camiasına da baş sağlığı dileklerimi iletiyorum" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Güler: Kozakçıoğlu Elim Bir Kaza Sonucu Hayatını Kaybetmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement