Bakan Keller-Sutter'dan Grok'a Suç Duyurusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Keller-Sutter'dan Grok'a Suç Duyurusu

02.04.2026 01:35

İsviçre Maliye Bakanı, Grok'un hakaret içeren ifadeleri nedeniyle dava açtı.

İsviçre Maliye Bakanı Karin Keller-Sutter, ABD merkezli X sosyal medya platformunun yapay zeka sohbet robotu Grok tarafından kendisi hakkında üretilen hakaret içerikli ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İsviçreli medya şirketi Tamedia'nın haberine göre, Keller-Sutter, internet üzerinden iftira ve hakaret nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kimliği belirsiz bir X kullanıcısının Grok'tan Keller-Sutter hakkında kaba ve cinsiyetçi ifadeler içeren bir alaycı hakaret oluşturmasını istemesinin ardından Grok'un ürettiği metinde bakana ve çalışmalarına yönelik küfürlü ifadeler yer aldı.

Bakan Keller-Sutter'in Sözcüsü Pascal Hollenstein, iftira ve hakaret suçlamasıyla dava açıldığını doğruladı.

Hollenstein, "Bu tür kadın düşmanlığı normal veya kabul edilebilir olarak görülmemelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Keller-Sutter'dan Grok'a Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement