GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun traktöre binmesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun konuşma yapması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:
"Hükümet olarak en büyük hedeflerimizden biri kırsalda tarımla uğraşan gençlerimize yardım ederek, üretimde devamlılığı sağlamaktır"
"2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyorsak eğer, dünya markaları yaratmaya devam etmeliyiz"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Hükümet olarak en büyük hedeflerimizden biri kırsalda tarımla uğraşan gençlerimize yardım ederek, üretimde devamlılığı sağlamaktır" dedi.
Ramazanoğlu, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret etti.
Burada beraberindeki heyetle stantları tek tek dolaşan Ramazanoğlu, kendisine ikram edilen sütten içerek, isminin yazılı olduğu künefeye şerbetini döküp protokol üyeleri ve basın mensuplarına ikramda bulundu. Ramazanoğlu, ardından Türk yapımı traktöre binerek fotoğraf çektirdi.
Bakan Ramazanoğlu daha sonra katıldığı "Çal Bağcılık Kursu" sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, fuar alanında değişen, büyüyen ve gelişen Türkiye'nin güçlü vizyonunu görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Ülkenin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de öncü ülke olma yolunda ciddi gayretler sarf ettiğini ve önemli adımlar attığını belirten Ramazanoğlu, tarım sektörünü kalkındırmadan Türkiye'yi kalkındıramayacaklarını, ülkenin güçlü ekonomisiyle gerek dünyada gerekse bölgesinde rol model ülke haline geldiğini dile getirdi.
Bakan Ramazanoğlu, Denizli'nin tarım ve hayvancılık konusunda sürekli gelişen, büyüyen bir yapıya sahip olduğuna, özellikle bölgesinde sahip olduğu ekonomik canlılığı, kültürü ve girişimci yönüyle ülkede bu vizyonu harekete geçiren örnek şehirleri arasında yer aldığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle devam ettirdi:
"Toplumsal refahın sağlanması için güçlü bir ekonomiye sahip olmak gerekmektedir. Sektörde büyük olmak için sadece üretmek yetmiyor. Ürettiğimiz ürünleri en iyi şekilde pazarlamak, işlemek, tüketiciyle buluşturmak zorundayız. Yeni pazarlar oluşturmak için marka değerler yaratmak, kaliteyi artırmak, fuarlar organize etmek gerekiyor. Fuarlar sayesinde üretici ve sanayici, ürününü dünyanın dört bir tarafına pazarlama imkanı bulur. Firmalarımızın markalar yaratması, değer oluşturması, ürünün dünya pazarına sunulmasında hayati önem taşımaktadır. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmayı hedefliyorsak eğer, dünya markaları yaratmaya devam etmeliyiz. Bu hedeflere ulaşmak elbette siz değerli üreticilerimiz, sanayici ve iş adamlarımız, iş kadınlarımızla mümkün olacaktır."
"Her aşamada üreticimizi destekledik"
AK Parti'nin 14 yıllık iktidar döneminde birçok sektörde olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de çok ciddi çalışmalar yaptığını vurgulayan Ramazanoğlu, "2002'de dünyada tarımsal ekonomik büyüklükte 11'inci, Avrupa'da 4'üncü sıradayken, bugün çalışmalar ve teşvikler neticesinde Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 7. büyük tarımsal gücü olduk. Tarımın milli gelirimize katkısı 2002 yılında 23.7 milyar dolar iken bu rakam 2014 yılında 57.2 milyar dolara ulaşmıştır. Türkiye, 188 ülkeye bin 663 ürün ile 18.8 milyar dolar tarım ve gıda ürünü ihraç eden bir ülke konumuna yükselmiştir. Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Çiftçimize, üreticimize her fırsatta destek olduk, yüksek faiz yükü altında onları ezdirmedik. Hükümetimiz olarak en büyük hedeflerimizden biri, kırsalda tarımla uğraşan gençlerimize yardım edip üretimde devamlılığı sağlamaktır. Bu amaçla 2016 yılından başlamak üzere kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerine 30 bin liraya kadar hibe verilecektir" diye konuştu.
İhracatta Türkiye'de 8. sırada yer alan Denizli'ye 2002-2015 yılları arasında 1,5 milyar lira destek verildiğini, hedeflerinin Denizli'nin 2023 yılında tarımsal gayrisafi üretim büyüklüğü 10 milyar liraya ulaşmış, yıllık 1 milyar lira tarımsal ürün ihracatı yapan bir şehir olması olduğunu, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada tarım alanında söz sahibi bir ülke olmasını amaçladıklarını kaydetti.
Ramazanoğlu, Tarımsal Gayrisafi Yurtiçi Hasılası 150 milyar dolara ulaşmış, tarımsal ihracatı 40 milyar doları aşmış bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceklerini belirterek, "Bu kararlı yürüyüşümüzde tarım ve hayvancılıkta yenilikçi, değişime ayak uyduran aktif ve güçlü vizyonuyla Denizli, birçok sektöre ilham kaynağı olmaya adaydır. Türkiye ekonomik kalkınmanın başarıyla hayata geçirildiği yeni yüzyılın mimarı olacaktır." dedi.
Bakan Ramazanoğlu, daha sonra kursu başarıyla bitiren 75 kadına sertifikalarını verdi.
Son Dakika › Güncel › Bakan Ramazanoğlu: Dünya Markaları Yaratmaya Devam Etmeliyiz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?