Balıkesir'de Yangın: 4 Ev, 1 Ambar ve 1 Ahır Kullanılamaz Hale Geldi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de Yangın: 4 Ev, 1 Ambar ve 1 Ahır Kullanılamaz Hale Geldi

Balıkesir\'de Yangın: 4 Ev, 1 Ambar ve 1 Ahır Kullanılamaz Hale Geldi

Balıkesir'in Dursunbey İlçesinin Şabanlar Köyünde henüz belirlenemeyen nedenle çöp ev olarak belirtilen yerde çıkan yangında 4 ev, 1 ambar ve 1 ahır yandı.

13.07.2012 20:53

Balıkesir'in Dursunbey İlçesinin Şabanlar Köyünde henüz belirlenemeyen nedenle çöp ev olarak belirtilen yerde çıkan yangında 4 ev, 1 ambar ve 1 ahır yandı.

Dursunbey İlçesi'ne bağlı Şabanlar Köyü'nde oturan, akli dengesinin yerinde olmadığı ve oturduğu yeri çöp eve çevirdiği belirtilen 44 yaşındaki Bayram Türkan'a ait evde, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Türkan'ın keçisini otlatmaya gittiği sırada evinden yükselen dumanları görenler, jandarma ve itfaiyeyi arayıp yangın ihbarında bulundu. Köy sakinleri bahçe hortumları ile alevlere su sıkarken, çabaları sonuçsuz kaldı. Büyüyen alevler, Mustafa Durak, Hamide Türkan ve İbrahim Durak'ın evine, Hüseyin Türkan'ın ambarı ile Halil İbrahim Durak'ın da hayvan damına sıçradı. Bitişik olan 4 ev, 1 ambar ve 1 ahır yangında kullanılamaz hale geldi. Yangına Dursunbey Belediyesi 3, Kepsut Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ait helikopter müdahale etti. Yerden ve havadan yürütülen çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçerler ve Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan olay yerinde incelemelerde bulundu. Bahçavan, AFAD ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini, evleri yanan vatandaşlara Özel İdare olarak yardımda bulunacaklarını belirtti. Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Süleyman Kara, köye 3 Mevlana evi kuracaklarını, yangından zarar gören ailelere gıda ve giyim yardımı yapılacağını belirtti. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

RF (KÖ/RT) - Balıkesir/ Dursunbey

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de Yangın: 4 Ev, 1 Ambar ve 1 Ahır Kullanılamaz Hale Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement