Suruç'taki Bombalı Saldırı Balıkesir'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Suruç'taki Bombalı Saldırı Balıkesir'de Protesto Edildi

Suruç\'taki Bombalı Saldırı Balıkesir\'de Protesto Edildi

Suruç'taki bombalı saldırı protesto edildi Balıkesir Demokrasi Platformu (BALDEP), Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı protesto etti.

22.07.2015 22:24  Güncelleme: 08:59

Balıkesir Demokrasi Platformu (BALDEP), Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı protesto etti.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 32 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı, Yeşilli Meydanı'nda saat 18.30'da BALDEP'in düzenlediği eylemle protesto edildi. Eyleme sivil toplum kuruluşları ve KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gurup adına açıklama yapan BALDEP Basın sözcüsü Sinan Akıncı, "Kapitalizm, dünyanın en değerli bölgesi olan Ortadoğu'da türlü oyunlarına bizi de dahil etmek için gayret sarf ediyor. Ancak bizler, dik durursak, karşı çıkarsak, mücadele edersek, birlik olursak bu oyuna gelmeyiz. Sömürü düzeninin devam etmesi için fakirlik ve korku iki büyük faktördür. Bu ikisi de ülke insanımıza dayatılmak isteniyor. Bizler bu oyunu, karşı çıkarak, lanetleyerek bozabiliriz. Zamanında ülkemizin ileri gelenleri tarafından onaylanan, desteklenen, kapitalistler tarafından petrol gelirleri ile paraya boğulan IŞİD terör örgütü eylemlerine ülkemizi de kattı. Bizler idarecilerimize biz söylemiştik demek istemiyoruz artık. Ülke dış politikalarımız, tüm komşularımız için bir bir sönüyor. Olan hep ülkemize ve vatandaşlarımıza oluyor. Artık 'Bunlar kötü değil, bunlar dostumuz deyişleri ile ülkemiz ve insanımız zarar görmemeli. Mesele yöneticilerin terörü lanetlemesi değil, teröre engel olabilmesidir. Zaman herkesin duyarlı bir insan ve duyarlı bir yurttaş olarak bu ve benzer olaylara tek yürek karşı durma zamanıdır. 'Banane'cilik insanımızın ülke ve geleceğimiz için en tehlikeli hastalığıdır. Her sessiz kalındığında bu tür katliamların artarak devam edeceği kaçınılmaz bir gerçektir" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suruç'taki Bombalı Saldırı Balıkesir'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement