Balıkesirli İş Adamı Bir İlki Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Balıkesirli İş Adamı Bir İlki Gerçekleştirdi

Balıkesirli İş Adamı Bir İlki Gerçekleştirdi

Balıkesirli iş adamı Murat Ercili, korunmaya ve bakıma muhtaç olan çocuklar için Bandırma'da Sevgi Evi yaptırmak için harekete geçti.

21.06.2013 14:44  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesirli iş adamı Murat Ercili, korunmaya ve bakıma muhtaç olan çocuklar için Bandırma ilçesine Sevgi Evi yaptırmak için harekete geçti. Vali Ahmet Turhan ve İş Adamı Murat Ercili'nin imzaladığı protokol ile 1 milyon 300 bin TL değerindeki yatırımın ilk adımı atıldı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türkiye'de ilk kez bir hayırseverin sevgi evi yaptıracağını duyurdu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde nakliye sektöründe yer alan Murat Ercili, Bandırma ilçesine sevgi evi yaptırıyor. Proje için Vali Ahmet Turhan ile protokol imzalayan Murat Ercili, projenin hayata geçtiğinde çocukların ev ortamında güvenle yaşayacaklarını söyledi. Vali Ahmet Turhan, "Sosyal Sorumluluk kapsamında Bandırma ilçemiz için güzel bir projeye imza atıyoruz. Bandırma'ya Sevgi Evi, hayırseverimiz Murat Bey tarafından yaptırılacak. Çocuklarımızın ev ortamında, nezih bir ortamda yetiştirilmelerini sağlayacak bir proje. Türkiye'de ilk olan projelerden birisi. Murat Bey'e teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin güzelliği öncelikle hayırseverimizin yapıyor olması ve Türkiye'de ilk olması. İki katlı ve üç bloktan oluşan çocuklarımızın rahatça yaşayacağı, sosyal donatlarına kadar olacak bir tesis. Halı sahası, basketbol potaları olan bir uygulama olacak" dedi.

ARSA DEVLETTEN

Murt Ercili, 7 bin 500 metrekarelik alana yapılacak proje dahilinde kendilerinin anahtar teslim bir tesis yapacaklarını kaydederek Valilik makamının da arsa tahsis ettiğini söyledi. Murat Ercili, "Biz bu projeyi düşündüğümüzde Sayın Valimize aktardık ve kendileri de bize çok yardımcı oldu ve projenin gerçekleşeceği arsayı tahsis etti. Bizde binamızı yapacağız, bunun haricinde sosyal alanlar diyebileceğimiz oyun alanları, basket sahası tamamı içinde anahtar teslim olarak vereceğiz. İki sene kadar önce Bandırma'da bir çocuk evini ziyaret ederken, orada devletin sevgi evleri projesi ile tanıştım. İsmi beni çok etkiledi. Ziyaret sonrasında böyle bir şey düşünmeye başladım. Amacım bir koğuş sisteminden ziyade ev ortamında çocukların rahatça yaşayabilecekleri bir alan oluşturmak" şeklinde konuştu.

Valilik toplantı salonunda yapılan protokol imza töreni sonrasında sevgi evlerinde kalan çocuklara değinen Vali Turhan, "O çocukları ziyaret edip dokununca, onlardan etkilenmenin imkanı yok. Aslında hayırseverimizin davranışı örnek bir davranış ama insanlarımızdan manevi olarak hafta sonu bir iki saatlerini bu çocuklara ayırmalarını istiyoruz. Onlar anne sıcağı, baba şefkati bekliyorlar. Vatandaşlarımızdan bunu bekliyoruz. Gelip ziyaret etsinler hatırlarını sorsunlar" dedi.

Protokol imza törenine katılan Vali Yardımcısı Nusret Şahin ve Ali ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, hayırsever iş adamına teşekkürlerini sundu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesirli İş Adamı Bir İlki Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement