Başbakan'a 'Koyun Güdemez' Cevabı - Son Dakika
Güncel

Başbakan'a 'Koyun Güdemez' Cevabı

Başbakan\'a \'Koyun Güdemez\' Cevabı

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında konuştu.

31.01.2012 14:44  Güncelleme: 15:55

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında konuştu. Uludere olayında resmi bir açıklamanın halen yapılmadığını söyleyen Kışanak, Ak Parti milletvekilinin izlediği heron görüntüleri TRT'den naklen yayınlanmalı"dedi.

"KENDİLERİNİ 2014 YILI SEÇİMLERİNE HAZIRLIYORLAR"

Serbest bırakılmayı içine sindiremeyen Ak Parti savcıların itirazları üzerine Eruh Belediye başkanı tutuklandığını belirten Kışanak, "Hükümetin de gizlemediği üzere bu tutuklamalar siyasi iktidar tarafından uygulanan katliam operasyonudur. Atalay açıkca bunu zaten söyledi. Açıkcası bunlar bir şekilde kendilerini 2014 yılı seçimlerine hazırlıyorlar. Gazetelerde bunun haberleri var. Oysa bu yerel seçimlere yönelik çalışmalar 2009 seçimlerinin ardından başladı. Ak Parti hıncını halktan çıkarmak için operasyonlar serisi başlattı. Eruh Belediye Başkanımızı niye tutukladılar Bunun cevabı yoktur. 24 belediye başkanımız hala tutuklu,140'ı aşkın temsilcimiz tutuklu. Partimizin görevli 6 bini aşkın arkadaşımız tutuklu. Böylesine büyük operasyon neyle izah edilir' Üstelik bunların dosyaları komedi şeklinde"dedi.

"YEREL YÖNETİMLERE ÖZERKLİK"

Yerel yönetimlere özerklik isteyen Kışanak, demokratik özerkliği ortaya koyduklarını ifade etti. Yalanla hiçbir şeyin yürümeyeceğini dile getiren Kışanak, "Yalan söylemek en büyük siyasi ahlaksızlıktır. Kürt sorununu terör sorununu görüp şiddetle, baskıyla çözecek diyorsan; işte cahillik budur." şeklinde konuştu. Başbakanın "Bunlar beş on koyunu güdemez" dediğini hatırlatan Kışanak, "Sayın Başbakan biz koyun gütme derdinde değiliz. Biz halkımızla birlikte onların emrinde olmaya, onların taleplerini yerine getirmeye talibiz." karşılığını verdi.

İç tüzükle muhalefetin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını iddia eden Kışanak, görüşlerin sonuna kadar sınırsız bir şekilde anlatılması gerektiğini belirtti. Kürdistan dedikleri için birilerinin bunun siyasetini yapacağını savunan Kışanak, "Kürdistan tarihi bir gerçek. Bu Osmanlı belgelerinde de Cumhuriyetin ilk yıllarındaki belgelerde de var. Bir coğrafyanın adıdır. Buda doğru siyasetin gereğidir." dedi.

Coğrafyalarının gerçek adıyla söylenmesini isteyen Kışanak, eşit haklarda kültürleriyle birlikte yaşamadıklarını savundu.

"ÖCALAN'IN ROLÜNÜ OYNAYABİLECEĞİ KOŞULLAR YARATILMALI"

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Diyalog ve müzakereyi sağlıklı yürütülmesi, doğru bir sonuç doğurması ve oradan barışın çıkması için Öcalan'a gerekli koşulları sağlanması gerekir. Eğer hem bu sorunu sen çözebilirsiniz deyip hem de orada tutumaya devam ederse bir sonuç çıkmaz. Eksikler tamamlanarak Öcalan'ın rolünü oynayabileceği koşullar yaratılmalı. Türkiye'nin bu yolu denemekten başka yolu yoktur. İmralı'daki tecritin ortadan kaldırılması ve Öcalan'ın muhataplık rolünü oynayağı ortamın sağlanması gerekiyor"dedi.

"ÜÇ PAŞAYI GÜDEMİYORSUN"

ABD Büyükelçisinin istihbaratla ilgili "biz vermedik" yönünde açıklama yaptığını, MİT'in de olaydan sonra istihbaratla ilgilerinin olmadığı yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Kışanak şöyle devam etti:

"O zaman ortada belki bir istihbarat da yok. Genelkurmay başkanı bu yalanı söylemişse, Başbakan da bu yalanın peşine takılmışsa, çıksın bunu söylesin. "Genelkurmay'ın yaptığı açıklama yalandır, ortada böyle bir istihbarat yoktur. Ben onu cezalandırıyorum' desin. Demokratik yönetim, askeri vesayetten sıyrılmak budur. Üç paşayı güdemiyorsun halkı kandırarak güdeceğini zannediyorsun."

"HERON GÖRÜNTÜLERİ TRT'DEN NAKLEN YAYINLANMALI"

Uludere'de yaşanan olay üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatan Kışanak, "Resmi olarak açıklama yapılmış değil. Bu ülkeyi yöneten iktidar bu halka hesap vermiş değil. Biz gittik halkı dinledik. Burada sivil savunmasız insanlar bilinerek katledildi dedik. Biz bunu dedik diye Başbakan günlerce BDP'ye hakaretler yağdırdı. Şimdi bizim söylediklerimizi herkes söylemeye başladı. Herkes diyor Heron görüntülerine bakıyorsunuz. Bunların sivil oldukları militan olmadıkları görülüyor deniliyor. Hala açıklamıyorlar. Kim size istihbarat verdi? Belli ki yeni bir senaryo tezgahlıyorlar. Bir ülkede kendi halkını sivil ülkede halkını bombalamışsa meşruyiteni yitirir. Biz o davanın takipçisiyiz. Bu halkın kanı yerde kalmayacak. Oraya buraya çekerek ve gizliyerek kapatamazsınız. Ak Parti milletvekilinin izlediği heron görüntüleri TRT'den naklen yayınlanmalı"dedi

İÇKALE'DEKİ KAZILAR

Diyarbakır İçkale'deki kazılarda kafatasları çıktığını belirten Kışanak, "Biz biliyorduk ki orası JİTEM'in infaz merkezidir. Burası JİTEM'in soru merkezidir. Biz yıllar önce orayı gösterdik söyledik basın açıklaması yaptık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan'a 'Koyun Güdemez' Cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement