NEW Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın görüşmesinde, Türkiye'nin Suriye'de, özelikle de DAEŞ ile mücadelede Fransa ile her türlü işbirliğine açık olduğu belirtildi.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun dün Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşmesinde, Suriye, sığınmacıların durumu ve terörle mücadele ele alındı.
Fransa'nın Suriye'deki DAEŞ mevzilerine yönelik operasyonunun gündeme geldiği görüşmede, Suriye konusunda birlikte neler yapılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede, Türkiye'nin Suriye'de, özellikle de DAEŞ ile mücadelede Fransa ile her türlü işbirliğine açık olduğu ifade edildi.
Başbakan Davutoğlu, görüşmede PKK terör örgütünün son dönemdeki saldırılarıyla ilgili süreci anlatarak yüzden fazla güvenlik görevlisinin saldırılarda şehit edildiğini belirtti, bu çerçevede alınan önlemler ve düzenlenen operasyonlarla ilgili bilgi verdi.
Sığınmacılarla ilgili olarak Türkiye'nin ne kadar ciddi bir yük üstlendiği ifade edilen görüşmede, bundan sonraki süreçte bu soruna, Avrupa ve Türkiye'nin birlikte çözüm bulması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.
Belçika Başbakanı Michel ile görüşme
Başbakan Davutoğlu'nun dün Belçika Başbakanı Charles Michel ile görüşmesinde ise ana gündem maddesi, Belçika Parlamentosunda kabul edilen "Ermeni soykırımının yüzüncü yılının anılmasına" ilişkin karar oldu.
Belçika Başbakanı Michel, kararda, siyasi ve hukuki süreçleri ayırdıklarına işaret ederek siyaseten 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının kabul edildiğini ancak bunun hukuki sonuçlarının ayrı olduğunun vurgulandığını belirtti. Kararın hukuki sonucunun olmayacağını belirten Michel, hukuki boyutunun karardan bağımsız olduğu ayrımına gidilerek Türkiye'nin endişelerini gidermeye dönük çaba gösterdiklerini ifade etti.
Başbakan Davutoğlu ise kararın siyasi olduğunun ve hukuki sonuçlarının olmayacağının belirtildiğini ancak karar tasarısını kabul etmeyen milletvekillerine yaptırımlar uygulandığını hatırlattı. Türkiye'de, bu konu da dahil olmak üzere her türlü görüşün açıkça tartışılabildiğini dile getiren Davutoğlu, Belçika'da en ufak olumsuz bir şey söyleyenlerin karşısına farklı süreçler çıktığını, bunu kabul etmenin de mümkün olmadığını kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Başbakan Davutoğlu New York'ta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?