Başbakan Erdoğan Kızıltepe'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Kızıltepe'de

Başbakan Erdoğan Kızıltepe\'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehirlere, ilçelere, köylere, mezralara aldıkları oya bakarak tavır belirleyen bir hükümet olmadıklarını belirterek, "Biz birileri gibi ideolojiyi hizmetin önüne geçiren, ideolojiyle gözlerini kapatıp şehrini"...

17.02.2013 16:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehirlere, ilçelere, köylere, mezralara aldıkları oya bakarak tavır belirleyen bir hükümet olmadıklarını belirterek, "Biz birileri gibi ideolojiyi hizmetin önüne geçiren, ideolojiyle gözlerini kapatıp şehrini yokluğa, yoksulluğa, çamura, çöpe terk edenlerden değiliz" dedi.

Erdoğan, Kızıltepe şehir meydanında düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında açılışı yapılan eserlerin hayırlı olması diledi.

Tamamlanan eserler hakkında bilgi veren, bu yatırımlar zincirinin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, katkısı olanlara teşekkür etti.

"Biz hiçbir ilimize, ilçemize, hiçbir köyümüze ya da mezramıza oralarda aldığımız oya bakarak tavır belirleyen bir hükümet değiliz" diyen Başbakan Erdoğan, hizmeti oy oranlarıyla ideolojilerle değerlendirmediklerini vurguladı.

Kendileri için 81 ilin, tüm ilçelerin ve köylerin bir olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Ancak ben şu anda Kızıltepeli kardeşlerime bir kardeşleri olarak özellikle seslenmek istiyorum. Kızıltepe'ye girerken, ilçe merkezine girerken buranın halini görünce, çöpleri görünce, yolların pisliğini görünce şunu kendi kendime sordum; 'benim Kızıltepeli kardeşim bu çöpler içinde yaşamaya mahkum mu- Bu pislik içinde, bu kanalizasyonlar içinde yaşamaya mahkum mu-' Önce buranın yerel yönetimi üzerine düşen görevi yapmak suretiyle bu kardeşlerimi bu pislikten temizlemeye mecburdur. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Merkezi yönetimler de yerel yönetimler de halkının hizmetkarı olmaya mecburdur. Efendi olmaya gayret edenlerle hizmetkar olmaya gayret edenlerin arasını ayırmamız lazım."

-"Belediyecilik deyince akla AK Parti iktidarı gelir"-

"Türkiye seninle gurur duyuyor" sözlerine "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" karşılığını veren Başbakan Erdoğan, "İstanbul'un Fatih ilçesine hangi nazarla bakıyorsak Hakkari'nin Yüksekovası'na da aynı nazarla bakarız" diye konuştu.

"On yıl önce kim derdi ki Hakkari'nin Yüksekovası'na, Şırnak'ın Cizresi'ne bir havaalanı, Mardin'e bir havalimanı yapılacak" ifadelerini kullanan Erdoğan, Mardin'de yapılacak havalimanının terminal binasının Kasım ayına kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Kızıltepe'ye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, ilçeye bundan sonra verilecek hizmetlerin altyapıya yönelik olacağını bildirdi.

Bu hizmetleri yerel yönetimlerin yapması için Mardin'in büyükşehir belediyesi yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Dolayısıyla biz Mardin'e, tüm ilçelerine daha farklı hizmetlerin gelmesini bekliyoruz. İşte bunun için belediyecilik deyince akla AK Parti iktidarı gelir. Belediyecilik deyince şu anda belediyecilikten gelmiş bir başbakanın bu ülkede olduğunu unutmayın. İstanbul'un büyükşehir belediye başkanlığını yapmış bir kardeşiniz şu anda sizin hizmetkarınızdır" dedi.

"76 milyon bizim için tek bir millettir, birdir, beraberdir, kardeştir" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu ilçeden şu partiye oy çıktı öyleyse hizmet gitmesin, öyleyse yatırım gitmesin, yol, okul, konut gitmesin. Bizim hizmet anlayışımızda bu hiçbir zaman olmadı. Değil mi ki insandır bizim nazarımızda kutsaldır. Değil mi ki insandır bizim için eşrefi mahlukattır, yaratılmışların en şereflisidir. Değil mi ki insandır bizim nazarında, devletin nazarında o birinci sınıf vatandaştır. Çünkü biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz. 780 bin kilometrekarenin tamamına hizmet götürüyor, tamamına hizmet kazandırıyoruz. Biz birileri gibi ideolojiyi hizmetin önüne geçiren, ideoloji ile gözlerini kapatıp şehrini yokluğa, yoksulluğa, çamura, çöpe terk edenlerden değiliz.

Bu ülkenin vatandaşı her nerede olursa olsun, hangi inanca, etnik kökene, görüşe sahip olursa olsun insanca yaşamayı, insanca bir ortamda insanca bir belediyecilik anlayışıyla yaşamayı ziyadesiyle hak ediyor. Sizler çamuru, çöpü, sokaklardan akıp giden kanalizasyonu hak etmiyorsunuz. Sizler yoksulluğu, işsizliği, hele hele acıyı gözyaşını hiç ama hiç hak etmiyorsunuz."

Erdoğan, Kızıltepe'nin çalışkan insanlarıyla zeki, umut dolu çocuklarıyla mutlu, huzurlu, güvenli bir yaşamı ve geleceği hak ettiğini ifade ederek, ilçenin terörle kanla gözyaşıyla değil yatırımlarıyla başarılarıyla sevinçleriyle öne çıkmayı hak ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bizim el birliği yapıp, gönül birliği yapıp, kader birliği yapıp artık farklı bir Kızıltepe'yi inşa etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

-Notlar-

Kızıltepe Otogar Meydanı'na AK Parti İlçe Teşkilatı'nca "Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e Üstünlüğü Yoktur. Edirne de Bizim Hakkari de", "Biji Aşiti Biji Erdoğan, Yaşsın Barış, Yasasın Erdoğan" ile "Biz Birlikte Türkiye'yiz" yazılı pankartlar asıldı.

Başbakan Erdoğan, meydana gelmeden önce Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşma ile Ahmet Kaya'nın 1999 yılında yaptığı bir konuşma meydandaki ekrandan yayınlandı. Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılar çalındı.

Kalabalıkta ezilme tehlikesi geçiren tekerlekli sandalyedeki bir kadın, ambulansa alındı, müdahale edildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda ve çevresinde, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri kimyasal ve radyasyon ölçümü yaptı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki bakanlarla, yapımı tamamlanan eğitim kurumlarının açılışını yaptı. Erdoğan, daha sonra vatandaşların yanına giderek onları selamladı. Bu sırada boynundaki Kızıltepespor'a ait kaşkolu Merve Kahraman'a, kendi kaşkolunu da Seher Kahraman'a verdi. Erdoğan, sağlık ekipleriyle de fotoğraf çektirdi.

(Bitti)

Muhabir: Özgür Ayaydın-Sarp Özer

Yayıncı: Tolga Özgenç - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Kızıltepe'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement