Kosova Başbakanı Haşim Taçi, "Biz yeni, Avrupalı Kosova'yı inşa ediyoruz. Allah Kosova'yı, Arnavutluk'u ve Türkiye'yi korusun" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosova Demokratik Türk Partisinin Prizren'de düzenlediği mitinge katıldı.
Kosova Başbakanı Taçi, mitingteki konuşmasında, Erdoğan'ı, "Sayın Başbakan evinize hoş geldiniz. Bugün hepimiz Prizrenliyiz" diye selamladı.
Erdoğan'a Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olması dolayısıyla teşekkür eden Taçi, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde devam ettiğini ve ebediyen süreceğini dile getirdi.
Prizren'de Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığına işaret eden Taçi, "Biz Kosova'da etnik kökene dayalı ayrımcılık yapmayacağız hepimiz Kosovalıyız" diye konuştu.
Türkiye'nin desteğiyle Kosova'da yatırımlara devam edeceklerini, yeni otoyollar ve havaalanları yapacakları belirten Taçi, "Biz yeni, Avrupalı Kosova'yı inşa ediyoruz. Allah Kosova'yı, Arnavutluk'u ve Türkiye'yi korusun" ifadesini kullandı.
-"Üç başbakanın bir araya gelmesi önemli"-
Arnavutluk Başbakanı Rama da Prizren'in Kosova'nın birliğini, kardeşliğini ve barışını temsil eden bir şehir olduğunu vurgulayarak, Prizren'de Türk, Boşnak Arnavut, Rom ve Goralıların uyum ve anlayış içerisinde yaşadığını söyledi.
Rama, "Prizren'de, Balkanlar'ın en güzel şehirlerinin birinde üç başbakanın bir araya gelmesi önemli bir değer taşıyor. Prizren halkının Erdoğan'a gösterdiği misafirperverlik geçmişi, şuanı ve geleceği temsil etmektedir" dedi.
Taçi ve Rama'nın konuşmaların ardından kürsüye çıkması için anons edilen Erdoğan'a Prizren halkı büyük tezahüratta bulunarak, alkışladı. Üç lider konuşmaların ardından, halkı selamladı.
Başbakan Erdoğan, mitinginden sonra KFOR Barış Gücü bünyesinde görev yapan Türk askeri birliğini ziyaret edecek. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Başbakan Erdoğan Kosova'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.