Başbakan Erdoğan: Ne Kadar Irkçı Varsa Bu Ülkede Kardeşliğin Ne Kadar Düşmanı Varsa Bir Araya... - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Ne Kadar Irkçı Varsa Bu Ülkede Kardeşliğin Ne Kadar Düşmanı Varsa Bir Araya...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi o eski Türkiye koalisyonu bir kez daha ortaya çıktı.

26.07.2014 19:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi o eski Türkiye koalisyonu bir kez daha ortaya çıktı. Piyasaya sürdükleri Cumhurbaşkanı adaylarıyla şimdi bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Ne kadar ırkçı varsa bu ülkede kardeşliğin ne kadar düşmanı varsa bir araya geldiler. Çatışmalardan, zulümden, yasaklardan, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa şu anda yine bir araya geldiler" dedi.

Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 1992 Nevruzunda 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık darbe girişiminin arkasında da onun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hem Gezi olaylarının hem 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin arkasında eski Türkiye koalisyonu vardı. Onlar Türkiye'yi faili meçhuller dönemine, çatışmalar dönemine, Diyarbakır zindanından feryatların yükseldiği döneme götürmek istiyorlardı. Şimdi o eski Türkiye koalisyonu bir kez daha ortaya çıktı. Piyasaya sürdükleri Cumhurbaşkanı adaylarıyla şimdi bir kez daha eski Türkiye hayali kurmaya başladılar. Kürt kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara, kimliklere, inançlara zulüm uygulayan, her darbenin arkasında duran CHP şu anda da sahnede. Milliyetçiliği, ırkçılık olarak anlayan MHP sahnede. Gerilim siyasetinden medet uman, kandan, gözyaşından medet uman HDP sahnede. On yıllardır manşetlerinden ırkçılık akan, kan akan, şiddet akan medya yine sahnede. İstanbul'dan ötesini bilmeyen, Anadolu'nun, Trakya'nın derdini hiç anlamayan bazı işverenler sahnede. Onlarla birlikte hayatı fitneyle geçmiş, hayatı ayrımcılıkla, ispiyonla, sırttan hançerlemekle geçmiş, ırkçı Pensilvanya sahnede. Bunlar bir araya geldiler. Ne kadar ırkçı varsa bu ülkede kardeşliğin ne kadar düşmanı varsa bir araya geldiler. Çatışmalardan, zulümden, yasaklardan, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa şu anda yine bir araya geldiler."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Ne Kadar Irkçı Varsa Bu Ülkede Kardeşliğin Ne Kadar Düşmanı Varsa Bir Araya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement