12 Ayda 12 Konferans'ın Konuşmacısı Hüseyin Besli Oldu - Son Dakika
Güncel

12 Ayda 12 Konferans'ın Konuşmacısı Hüseyin Besli Oldu

12 Ayda 12 Konferans\'ın Konuşmacısı Hüseyin Besli Oldu

Gemlik Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneğinin başlattığı 12 ayda 12 konferans projesinin ilk konuşmacısı, Başbakan'ın Basın Danışmanı Besli oldu.

30.09.2013 13:57  Güncelleme: 14:02

Gemlik Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başlattığı "12 ayda 12 konferans" projesinin ilk konuşmacısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Danışmanı Hüseyin Besli oldu.

İmam Hatip Lisesi'nin toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Hüseyin Besli, evrensel bakış açısı ve hemşehriciliği mukayese ederken, "yol arkadaşlığı" hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'ın da dinlediği konferansa Giresunlular Derneği yöneticileri ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı anlattığı "Bir Liderin Doğuşu" isimli kitabı yazmasının yanı sıra 22. dönem milletvekilliği ve Yeni Şafak gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan psikolog-yazar Hüseyin Besli, 1971 yılında çıkardıkları Düşünce dergisinde kainata ve dünyaya nizam vermeyi hedeflediklerini belirterek, bu bakımdan hemşehricilik fikrine sıcak bakmadığını kaydetti. Dünya vatandaşlığını bir köye, beldeye, kasabaya, şehre hapsetmeyi doğru bulmadığını ifade eden Besli, Osmanlı İmparatorluğu dünyayı kucaklayan bir devlet iken, Cumhuriyet'in ulus devlet ideolojisini benimsediğini, Osmanlı'da insanların 4-5 dil bilirken, Cumhuriyet devrinde bir dilin öne çıkarıldığını söyledi.

"Osmanlı aydınına Cumhuriyet bu yüzden dar geliyordu" diye konuşan Hüseyin Besli, köklerine sahip çıkan milletlerin geleceğini şekillendirdiğini ifade etti. "Sadece doğduğumuz yere değil, doyduğumuz yere de sahip çıkacağız" diyen Besli, önümüzdeki mahalli seçimler konusunda da, "Ne olursa olsun mantığıyla her şartta hemşehricilik yapmak ciddiyetsizliktir, samimiyetsizliktir. Bizim memleketimizden bir aday vasıfsızsa, karşı taraftaki aday daha kaliteliyse biz hemşehricilik yapmamalıyız. Her şartta kaliteyi, dürüstlüğü, hizmeti öne çıkan adayı desteklemeliyiz" dedi.

"Yol arkadaşlığı" hakkında da açıklamalarda bulunan Besli, "Yol kutsaldır. Yolları düz kılan, aşılabilir yapan ise yol arkadaşlarıdır" diye konuştu.

Kutsal yolda ilerlerken, toplumların tercümanı olabilenlerin iyi ve kalıcı liderler olduğunu vurgulayan Besli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumların tercümanı olan iyi liderlerin en yakın ve çarpıcı örneği olduğunu söyledi. Erdoğan'ın, Cumhuriyet rejimi sonrası köşeye sıkıştırılan, görmezden gelinen, dışlanma noktasındaki insanların çıkış yolu olan bir lider olduğunu öne süren Hüseyin Besli, temelleri 40 yıl öncesine dayanan bu hareketin, medeniyet yolculuğundaki yol arkadaşlığı olduğunu sözlerine ekledi.

Gemlik Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Okumuş, plaka numaraları olan her ayın 28'inde bir yıl boyunca kültürel ve sosyal konferanslar tertipleyeceklerini, toplumun dikkat çeken isimlerini Gemlik'te ağırlayacaklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12 Ayda 12 Konferans'ın Konuşmacısı Hüseyin Besli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement