Başkan Özcü, Avrupa Ödülü Mutluluğunu Meclis Üyeleriyle Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Başkan Özcü, Avrupa Ödülü Mutluluğunu Meclis Üyeleriyle Paylaştı

Başkan Özcü, Avrupa Ödülü Mutluluğunu Meclis Üyeleriyle Paylaştı

Orhan Özcü, "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu" Projesi ile Avrupa' da elde ettikleri "Yılın Girişimcilik Ödülü" nün mutluluğunu Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştı.

10.12.2013 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu" Projesi ile Avrupa' da elde ettikleri "Yılın Girişimcilik Ödülü" nün mutluluğunu Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştı.

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi'nin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'ndan (BEBKA) aldığı hibeyle hayata geçirdiği "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu" projesi, Avrupa Konseyi tarafından, Litvanya'da düzenlenen yarışmada, birinci seçilerek, yılın girişimcilik ödülünü kazandı.

Elde ettikleri başarıyı, ödül töreninde yaşanan heyecanı ve ekip olarak birincilik ödülünü alırken yaşadıkları gurur anlarını, Belediye Meclis Üyeleri ile paylaşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü,"Bu başarı hepimizin, Gürsumuz' un başarısı. Bir ekip çalışmasının ve inancın ürünü. Avrupa ülkeleri içerisinde, Avrupa Birliği' ne aday bir ülkenin ferdi olarak, ülkemizi gururla temsil ettik ve birinci olduk. Her ne kadar adında Gürsu Belediyesi olsa da, düşünce bize ait olsa da, bu ödül, ülkemizin bir başarısıdır diye düşünüyorum. Bayrağımızı diğer ülke bayraklarının yanında görmek, Gürsu adını Avrupa' ya taşımış olmak ve neticede birincilik ödülünü almak, şahsımı ülkem adına çok gururlu kıldı. Gürsu Belediye Başkanı olarak bir hayalimi daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum"dedi.

"Umarım bu proje Türkiye' deki girişimcilere örnek olur"diyen Başkan Özcü, "KOSGEB, Bursa Valiliği ve BEBKA' ya projemize olan destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Enerji ihtiyacımızın karşılanmasında, güneş enerjisinden faydalanılarak hayata geçirilecek önemli yatırımlar için örnek bir adım olmasını temenni ediyorum ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gürsu Belediyesi, kendi ülkelerindeki yarışmada birinci olmuş dünyanın en iyi 58 projesinin, 6 ayrı kategoride, Avrupa Konseyi' nin değerlendirmesine sunulduğu yarışmada, "Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu Pazarların Desteklenmesi" kategorisinde, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'ni geride bırakarak şampiyon olmuştu.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Gürsu Belediyesi, bu proje ile, 30 Ocak 2013' ten bu yana, ihtiyacı olan elektriğin % 40' ını güneşten karşılıyor.

Gürsu Belediyesi Meclis Üyeleri ve Birim müdürlerinin katıldığı toplantıda, Gürsu olarak dünya çapında elde edilen başarının mutluluğu paylaşıldı ve toplu olarak hatıra fotografı çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Özcü, Avrupa Ödülü Mutluluğunu Meclis Üyeleriyle Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement