Başkan Şampiyonlarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Şampiyonlarla Buluştu

Başkan Şampiyonlarla Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kağıtspor'un Dünya, Avrupa ve Türkiye de derece yapan şampiyonlarla bir araya geldi.

05.01.2012 20:37  Güncelleme: 20:38

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kağıt spor'un şampiyonları ile buluştu. Antikkapı Restoran'ta düzenlenen programa katılan ve şampiyonlarla birlikte yemek yiyen Başkan Karaosmanoğlu, şampiyonlardan 2012 yılında Londra'da düzenlenecek olan olimpiyatlarda madalya istedi.

Kağıtspor Yönetimi Katıldı

Antikkapı'da gerçekleştirilen, 2011 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor değerlendirme toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Kesen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda sporcu ve antrenör katıldı.

Olimpiyatlar Da Hedef 15 Sporcu

Toplantıda 2011 yılında elde edilen başarılar hakkında sunum yapan Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, 2011 yılında hedefledikleri başarıların çok üzerine çıktıklarını belirtti. Daha önce olimpiyatlara 2 sporcu gönderdiklerini kaydeden Fahrettin Kandemir 2012 Londra Olimpiyatları'na 15 sporcu göndermeyi hedeflediklerini belirtti. Kandemir, Türkiye'de birçok ünlü kulüpten daha fazla branşta hizmet verdiklerini belirtti.

Olimpiyatlarda Sizlerle Olmak İstiyorum

Kandemir'in ardından Sporculara seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, "Sizleri daha sıklıkla görmek istiyorum. Fırsat bulup ta çalışmalarına katılmak istiyorum ancak zamanımız olmuyor. Hatta müsabakalarınıza katılmak istiyorum ama siz bütün Dünya'ya dağıldınız.

Hepinize yetişmemiz mümkün değil. Bu sene yapılacak olan Londra Olimpiyatları'nda inşallah zirveye çıkan Kağıtsporlu sporcularımızla o heyecanı yaşamak istiyorum. Başarı hiçbir zaman tesadüfü değildir. 2011 yılında elde ettiğiniz Bu başarılar bizleri gururlandırıyor. Bu başarılar bizlere doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hepinizi bir kez daha yürekten kutluyorum" dedi.

Şampiyonlardan Başkan'a Plaket

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından sporcular adına şampiyon halterciler, Aylin Daşdelen ve Sibel Şimşek üzerlerinde şampiyon sporcuların yer aldığı plaketi, amatör spora verdiği destekten dolayı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na verdiler. Milli halterci Sibel Şimşek ise yaptığı konuşmada, "Böylesi büyük bir camiada spor yapmaktan dolayı çok mutluyum. Bu mutluluğun dışında ise Amatör sporu seven böylesine güzide bir başkanımız olduğu içinde çok şanslıyız" dedi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da sporculara teşekkür ederek yeni sezonda büyük başarılar beklediğini söyledi.

2011'de 231 Derece

Başarıdan başarıya koşan ve her geçen gün başarı çıtasını yükselten Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, 2011 yılında uluslararası arenada ve Türkiye'de toplam 231 derece elde etti. Mavi beyazlılar 231 derecede 98 birincilik, 68 ikincilik ve 65 üçüncülük elde etti. 2011 istatistiklerine göre Türkiye Ferdi şampiyonlarında 165 derece kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediyespor sırasıyla, uluslararası ferdi şampiyonlarda 25, Dünya Ferdi Şampiyonasında 14, Avrupa ferdi müsabakalarında 12,Türkiye kulüpler şampiyonasında 11, Balkan Şampiyonasında 2, Dünya ve Avrupa kulüp şampiyonasında ise bir derece elde ederek büyük başarı sağladı.

5268 Lisanslı Sporcu

Geçtiğimiz 2010 yılında 4785 olan lisanlı sporcu sayısını bu yıl 5268'e çıkaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü alt yapıda ve üst düzeyde başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye'nin en büyük kulüpleri arasında gösterilen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sadece 9 aktif branşı bulunmasına rağmen, Mavi beyazlılar 30 branşta faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Branş sayısı olarak diğer Büyükşehir Belediyespor kulüplerinin de üzerinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyespor hızla büyümesinin yanında başarıyı da elden bırakmıyor.

Karate De Altın Yıl

2011 Yılında adından en çok söz ettiren sporcular ise Boks branşında Avrupa Şampiyonu olan Fatih Keleş ile birlikte Boks'ta alt yapıdan yetişen Ömer Dinçer ile Ülkü Demir'de Dünya ikincisi oldu. Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olan Kocaeli'nin ilk bayan boksörü Nagihan Malkoç alkışları alan bir başka isim oldu. Karate'de altın çağını yaşayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü kulüpler düzeyinde Dünya şampiyonu ve Avrupa ikincisi olmayı başardı. Dünya şampiyonasında ise ferdi olarak Umay Tokçan ve Tuba Yenen ise Dünya şampiyonu oldu.

Judo Da Dünya Dereceleri

Judo'da ise milli formayı sırtından çıkarmayan Hasan Vanlıoğlu Dünya ikincisi olurken, Avrupa Şampiyonası'nda da Avrupa üçüncüsü oldu. Avrupa Gençler Judo şampiyonasında Burak serbest ise Avrupa üçüncüsü olmayı başardı. 2011 yılında adından en çok söz ettiren bir başka sporcu ise milli tekvandocusu Hatice Kübra Yangın oldu. Yangın Dünya şampiyonasında Dünya üçüncüsü olurken, Üniversite oyunlarında ise şampiyon oldu. Satranç branşında ise minik sporcu Can Baylav Dünya'da dördüncü Avrupa'da ise 120 sporcunun arasından 6. olmayı başardı

Halterde Dünya Ve Avrupa Dereceleri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un en başarılı olduğu spor dallarının başında gelen Halter'de ise bu yılda gelenek bozulmadı ve herkül kızlar birçok derece elde etti. Rabia Kaya, Yıldızlar Dünya şampiyonasında üçüncü, Avrupa şampiyonasında ise ikinci oldu. Aylin Daşdelen, Nurdan Karagöz ve Sibel Şimşek ise Dünya ve Avrupa arenasında ise derecelerle döndü. Romanya'da yapılan Yıldızlar Dünya Güreş şampiyonasında ise mavi beyazlıların alt yapısından yetişen Hamza Özkaradeniz ise Dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Her Branşta Ayrı Bir Madalya

Bu istatistiklere göre 2012 yılına girildiğinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü genel toplamda, 2004 yılından bugüne 12'si Dünya Şampiyonluğu, 58 Ferdi Dünya Derecesi, 41'i Avrupa Şampiyonluğu, 125 Ferdi Avrupa Derecesi,3'ü Avrupa Şampiyonluğu, 24 Avrupa Kulüpler Derecesi,15'i Balkan Şampiyonluğu, 38 Ferdi Balkan Derecesi, 4'ü Uluslar arası Dünya şampiyonluğu,2 7 Uluslar arası derece, 55'i Türkiye Şampiyonluğu, 74 Türkiye Kulüpler Derecesi,194'ü Türkiye Şampiyonluğu ve 461 Ferdi Türkiye Derecesi elde etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Şampiyonlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement