Başkent'te 4+4+4 Mitingi - Son Dakika
Güncel

Başkent'te 4+4+4 Mitingi

Başkent\'te 4+4+4 Mitingi

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'ye bağlı bir grup, yeni eğitim-öğretim yılında hayata geçecek 4+4+4 eğitim sistemini protesto mitingi düzenledi.

15.09.2012 16:53

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'ye bağlı bir grup, yeni eğitim-öğretim yılında hayata geçecek 4+4+4 eğitim sistemini protesto mitingi düzenledi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde minik protestocular dikkat çekti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi bir grup, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek için Dikimevi'nde toplandı. "Direne direne kazanacağız", "Çocuk işçiler istemiyoruz", "Tribünde de sokakta da 4+4+4'e karşıyız" yazılı pankartlar açılan eylemde göstericiler, oluşturulan kortejin ardından mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis tarafından oluşturulan arama noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar miting alanına alındı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı miting nedeniyle Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Kazım Karabekir Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Necatibey Caddesi trafiğe kapatıldı. Meslek örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği mitingde minik protestocular ilgi çekti.

Kürtçe yazılı pankartların ve atılan sloganların da dikkat çektiği mitingde, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Yaşasın demokrasi mücadelemiz" şeklinde slogan atan grup adına eyleme katılan sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri birer açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda 4+4+4 eğitim sistemi mitingleri kapsamında 38 ilde basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Öte yandan, yürüyüşe katılan Batıkent Kardelen İlköğretim Okulu velileri ve öğrencileri de okullarının imam-hatipe dönüştürülmesine karşı imza topladı. Gruplar adına yapılan basın açıklamasının ardından miting olaysız sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement