Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkent sinemalarında bu hafta farklı tarzlarda 4 film sinemaseverlerle buluşacak.

30.08.2012 08:46

Başkent sinemalarında bu hafta farklı tarzlarda 4 film sinemaseverlerle buluşacak.

Aksiyon gerilim türündeki "Bourne'un Mirası" beyaz perdede beğeniye sunulacak. Robert Ludlum'un romanlarından uyarlanan 3 filmlik ilk seri Matt Damon ile bütünleşirken, her senaryoda ortak yazar olan Tony Gilroy, bu sefer yönetmen koltuğuna da oturuyor. Son dönem aksiyon sinemasının yükselen yıldızı olarak gösterilen Jeremy Renner'e bu filmde Rachel Weisz, Edward Norton, Stacy Keach ve Oscar Isaac eşlik ederken, önceki seriden Albert Finney, Joan Allen, David Strathairn ve Scott Glenn tanıdık isimler olarak göze çarpıyor.

Bilim kurgu türündeki korku filmi "Korku Kapanı", seyircinin beğenisine sunulacak. Yönetmenliğini gerilim filmleriyle tanınan Johannes Roberts'ın üstlendiği filmin senaryosu ise Noel Clarke, Davie Fairbanks ve Marc Small'un kaleminden çıkma.

Romantik komedi "Paris-Manhattan"ın yönetmenliğini Sophie Lellouche üstleniyor. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olan yapımın başrollerini Alice Taglioni ve Patrick Bruel paylaşırken, kadroda Woody Allen da yer alıyor. 2012 yazında Avrupalı seyircilerle buluşan filme dair beklentiler yüksek, ilk yorumlar ise olumlu.

Ailecek izlenebilecek komedi filmi "Saftirik Greg'in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık" bu hafta seyircinin karşısına çıkacak son film. Yönetmen koltuğunda David Bowers'ın oturduğu film yönetmenin ikinci "live-action" yapımı. Filmin Jeff Kinney'in çocuk kitapları serisinden yapılan uyarlama senaryosunu ise Maya Forbes, Gabe Sachs, Wallace Wolodarsky üstleniyor. Eser, serinin üçüncü ve dördüncü kitaplarını baz alıyor. Gerçek oyuncular ve animasyon karakterlerin bir arada yer aldığı filmin başrolünde, izleyicilerin karşısına önceki filmlerde de Greg rolüyle çıkan Greg Heffley yer alıyor.

-Sinemalar-

Metropol: "Bourne'un Mirası", "Cehennem Melekleri 2", "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Dabbe: Bir Cin Vak'ası",

"Lal Gece".

Optimum: "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D", "Tinkerbell: Gizemli Kanatlar 3D", "Dabbe: Bir Cin Vak'ası", "Cehennem Melekleri 2", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Gerçeğe Çağrı", "Bourne'un Mirası", "Saftirik: İşte Şimdi Yandık".

Ankara Kızılay Büyülü Fener: "Bourne'un Mirası", "Saftirik Greg'in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık", "Hizmetkar", "Paris-Manhattan", "Kabus",

"Beni Yargılama", "Lal Gece", "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D",

"Tinkerbell: Gizemli Kanatlar", "Cehennem Melekleri 2", "Gerçeğe Çağrı",

"Kara Şövalye Yükseliyor".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Kabus", "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D",

"360", "Gerçeğe Çağrı", "Saftirik Greg'in Günlüğü: İşte Şimdi Yandık".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement