İsrail Kayıp Yahudiler İçin 1 Milyon Dolar Bütçe Ayırdı - Son Dakika
Güncel

İsrail Kayıp Yahudiler İçin 1 Milyon Dolar Bütçe Ayırdı

İsrail Kayıp Yahudiler İçin 1 Milyon Dolar Bütçe Ayırdı

İsrail hükümeti, 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması amacıyla, yollara ve otoparklara güvenlik kamerası yerleştirilmesi için 1 milyon dolar bütçe ayırdı.

21.06.2014 04:53  Güncelleme: 10:52

İsrail hükümetinin geçen hafta Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması amacıyla yollara ve otoparklara güvenlik kamerası yerleştirilmesi için, yaklaşık 1 milyon dolar bütçe ayırdığı bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre; İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz'ın, Batı Şeria'daki yerleşimcilerin yerel meclisiyle (Yeşa Konseyi) yaptığı toplantıda, kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için ilave tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda, Bati Şeria'daki yerel meclise 4 milyon Şekel (yaklaşık 1 milyon dolar) gönderileceği bildirildi. Bu paranın, otobüs servislerinin güzergahına ve otoparklara güvenlik kameralarının yerleştirilmesinin yanında, özel güvenlik birimlerinin arama yapması için ilave eleman alınmasında kullanılacağı kaydedildi.

Öte yandan, İsrail Kanal 2 Televizyonuna konuşan Maliye Bakanı Yair Lapid, Bati Şeria'ya yönelik yürütülen operasyonun 3 hedefinin olduğunu belirterek, bunların "kaçırılan 3 yerleşimci gencin bulunması, Hamas'ın yok edilmesi ve Filistin ulusal birlik hükümetinin kurulmasını engellemek" olduğunu ifade etti.

Ramazan ayının yaklaştığına dikkati çeken Bakan Lapid, Bati Şeria ve el-Halil kentlerine yönelik iyi planlanmış kapsamlı bir askeri operasyonun yapılmasının gerektiğini belirterek, bu operasyon sonucunda yeni bir ayaklanma beklemediğini sözlerine ekledi.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti. - İsrail

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Kayıp Yahudiler İçin 1 Milyon Dolar Bütçe Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement