Batman'da Petrol İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Petrol İşçileri İş Bıraktı

Batman\'da Petrol İşçileri İş Bıraktı

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde bulunan Şelmo Petrol Sahası'nda çalışan 56 işçi, işverenle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün itibariyle iş bıraktı.

02.01.2012 16:47

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde bulunan Şelmo Petrol Sahası'nda çalışan 56 işçi, işverenle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün itibariyle iş bıraktı.

Amerika'nın büyük petrol şirketlerinden Trans Atlantik'in Türkiye'deki taşeronu Temi Şirketi'nin işlettiği Şelmo Petrol Sahası'nda çalışan 56 işçi bu sabah iş bırakma eylemine başladı. Petrol İş Sendikası'yla işveren arasındaki görüşmelerde, yetki konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle iş bırakma eylemine başlayan işçiler, 'Direne direne kazanacağız' sloganı atarak, petrol sahasında kısa bir yürüyüş yaptı.

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ve sendika yöneticileri işçileri ziyaret ederek destek verdi. İşçiler adına yetkisiz bir sendika olarak sözleşme masasına oturmayacaklarını belirten Başkan Tekik şunları söyledi:

"Burada çalışan işçilerin tümü üyemizdir. Ama Şelmo Şirketi Trans Atlantik, İstanbul'daki müdürlüklerinde son 2 yıl içinde 65 büro elamanını işe aldı. Aynı işyeri numarası olduğu ve yeni alınan işçiler sendika üyesi olmadığından dolayı burada bir yetki sorunu doğuyor. Tabi son aylarda bu sorunu işverenle 7 kez görüştük ve biz yetkisiz sözleşmeye oturmayacağımızı belirttik. Yetkiyi almadan sözleşme yapmayacağız. İstanbul'da alınan işçilerden 25'inin geçici olarak sendikalı olmasını ve yetkiyle sözleşme masasına oturmak istediğimizi söyledik. Ama işveren bunu kabul etmedi."

'İŞÇİLERİN KENDİ İNSİYATİFİ'

Şelmo sahasının günlük 2 bin 800 varil petrol ürettiğini belirten Başkan Tekik, işverenin tekliflerini kabul etmemesi üzerine işçileri koruma adına eylem gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"İşveren bu teklifi kabul etmeyince, burada çalışan sendikalı 56 işçi arkadaşımız, geleceğini ve ekmeğini koruma altına almak için bir eylem gerçekleştiriyor. Bu onların en meşru ve doğal hakkıdır. Yasalar her ne kadar petrol sektöründe grev yasağı getirmişse de, işçi arkadaşlarımızın ekmeklerini ve geleceklerini koruma altına almak adına kendi inisiyatifleriyle aldığı bir karardır. Artık biz bile şube olarak devreye girsek, bizi de dinlemeyebilirler. Bu iş bırakma eylemi aylarca da sürebilir. Tabi bu üretimde kayba neden olacak. İşveren en kısa sürede sendika ile masaya oturmasını diliyoruz. İşçi arkadaşlarımız kendi işleriyle ilgili bir kaygıya kapılmasınlar. Bizim kararlığımız sürdüğü müddetçe işler bizim lehimize dönecektir. Bu eyleminiz kaç gün sürecekse bizler de sizinleyiz." - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Petrol İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement