Batman Türkiye'nin En Genç Milletvekili Aday Adaylarından Biri de Lise Öğrencisi Rozerin Oldu - Son Dakika
Güncel

Batman Türkiye'nin En Genç Milletvekili Aday Adaylarından Biri de Lise Öğrencisi Rozerin Oldu

Türkiye'nin en genç milletvekili aday adaylarından biri de HDP'den aday adayı olan Lise 3'üncü sınıf öğrencisi Rozerin Aktaş oldu.

10.05.2018 14:59

Türkiye'nin en genç milletvekili aday adaylarından biri de HDP'den aday adayı olan Lise 3'üncü sınıf öğrencisi Rozerin Aktaş oldu. Ailesinin desteğiyle mecliste gençleri temsil etmek istediğini söyleyen Aktaş, Mardin ve Batman'dan aday olmak için başvuru yaptığını söyledi. 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde aday adaylık başvuruları tamamlanırken, en genç aday adaylarından biri de Batman'lı Lise öğrencisi Rozerin Aktaş oldu. 1 Haziran 2018 günü 18 yaşına girecek olan özel bir lisede eğitim gören Aktaş, HDP'ye Mardin ve Batman adayı olmak için başvurusunu yaptı. Kızına tam destek verdiğini belirten 7 çocuk baba Alaaddin Aktaş, Bu konuda kızımı tebrik ediyorum. Milletvekili aday adayı oldu, eğer kızım listeye girip seçilirse ilk başta tavsiyem gençlerin kadınları hakların savunmasını isteyeceğim. Benim siyasetçilere çağrım artık Meclis'i biraz gençleştirin. Artık hep aynı yüzlerin görünmesine tamam diyorum dedi.

'HALKIN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIMAK İSTİYORUM'

Aday adayı olduktan sonra sınıf arkadaşlarından da destek aldığını belirten Rozerin Aktaş, milletvekili olduğu taktirde gençlerin yaşadığı sorunları çözmek için çaba sarf edeceğini ifade ederek, şunları söyledi

Çevremdeki sorunlara bir çözüm bulmak için, kadınların gençlerin hakkını savunmak için, kadın ve erkek eşitliğini sağlamak için milletvekili olmak istedim. Bu sorunları çözmek için Milletvekili olmak istiyorum. Milletvekili aday aday için başvurduğum an ailem sınıf arkadaşlarımız hepsi bana destek oldular. Seçilmem durumda kadınların gençlerin hakkını savunacağım. Batman'da işsizlik oranı çok fazla bu sorunları çözmek için elimden geleni yapacağım. Sınıf arkadaşlarım aday adayı olduğumu öğrendiğinde hepsi beni tebrik etti, destekleyeceklerini belirttiler. Genç olarak onlarda hakkını istiyorlar, mecliste olmam durumda sorunları dile getirmek istiyorum. Batman işsizlikte birinci sırada ilk önce bu sorunun çözümü için çalışacağım. Şu anda 17 yaşındayım ve 1 Haziran'da 18 yaşıma gireceğim. Bir yanda derslerime çalıştığım gibi bir yandan da zamanımın bir kısmını siyasete ayıracağım. Seçilirsem de halkın içinde olacağım, listeye girmek için kulis yapacağım. Halkın sorunlarını meclise taşımak istiyorum. Seçilirsem de tabii ki eğitim hayatımı sürdüreceğim. Bir yandan hep eğitimimi tamamlamak istiyorum, bir yandan da siyaset yapacağım. Seçilirsem erkek ve kadın eşitliğini sağlamak için çalışacağım.

Batman Türkiye\'nin En Genç Milletvekili Aday Adaylarından Biri de Lise Öğrencisi Rozerin Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Türkiye'nin En Genç Milletvekili Aday Adaylarından Biri de Lise Öğrencisi Rozerin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement