Batman ve Şırnak'ta Kar Temizleme Çalışması - Son Dakika
Güncel

Batman ve Şırnak'ta Kar Temizleme Çalışması

Batman ve Şırnak\'ta Kar Temizleme Çalışması

Kar yağışının durduğu Batman ve Şırnak'ta kapalı yolların açılması amacıyla özel idare ve belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

13.01.2013 13:39  Güncelleme: 15:25

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 10 günden bu yana etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kar yağışının durduğu Batman ve Şırnak'ta kapalı yolların açılması amacıyla özel idare ve belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Şırnak'ta karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Kent merkezindeki cadde ve sokaklarda biriken kar yığınları, Şırnak Belediyesi zabıta ve fen işlerinden oluşan 30 kişilik ekibin ortak yürüttüğü çalışmalarla temizleniyor. 5 iş makinesi, 3 kepçe, 5 traktör, 1 greyder ile cadde ve sokaklardaki kar yığınları, kamyonlara doldurularak kent dışına taşınıyor.

Beytüşşebap ile Uludure İlçesi'nde kar nedeniyle kapanan 26 köy yolunun açılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

1.5 METRELİK BUZ SARKITLARI

Batman'ın dağlık alanda bulunan Soson İlçesi'ne bağlı Yücebağ Beldesi'nde kar yağışı ardından köy evlerindeki buz sarkıntılarının boyu 1.5- 2 metreye ulaştı. Buz sarkıtlarının beldede tehlike oluşturduğunu belirten Bahattin Çiftçi, son 10 yılın en soğuk kış mevsimini yaşadıklarını anlatırken, "Beldenin ortasında 1.5 metreyi bulan kar var. Geceleri her taraf donuyor. Sabah kalktığımızda dam oluklarında oluşan buz sarkıtları karşısında şaşırdık. Her sabah işimiz buz sarkıtları temizlemek, çünkü her an görünmez bir kazaya yol açabilir" dedi.

Batman'daki kırsal alanda yer yer 1.5 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle 120 köy yolunda ulaşım hala sağlanadığını belirten Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak, "Başta Sason olmak üzere Kozluk, Gercüş ve Beşiri ilçelerinin bir bölümünde kapalı durumdaki köy ve mezra yollarının açılması için 6 ayrı ekibimiz geceli-gündüzlü çalışıyor. Personelimizin soğuktan etkilenmemesi için her gün her personele 250'şer gram helva dağıtıyoruz" diye konuştu.

Sason'un kapanan Kaşyayla yolunun açılması için karla mücadele ekiplerinin hafta sonu olmasına rağmen çalışmalarına devam ettiğini belirten Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Mereto Dağı eteğindeki Sarıkız Grup yolu çevresindeki bazı köy ve mezra yollarının ulaşıma kapalı olduğunu ifade etti.

AA,EK(GG/İD) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman ve Şırnak'ta Kar Temizleme Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement