Baydemir: Maraton Asıl Şimdi Başladı - Son Dakika
Güncel

Baydemir: Maraton Asıl Şimdi Başladı

Baydemir: Maraton Asıl Şimdi Başladı

Seçim tebriklerini kabul eden HDP Urfa milletvekili Osman Baydemir, "Bizim için maraton asıl şimdi başlıyor" dedi.

15.06.2015 11:23

Seçim sonrası tebrikleri kabul eden HDP Şanlıurfa Milletvekilleri barış mesajları verdi. Urfa halkının refahı ve kalkınması için çalışacaklarını belirten Osman Baydemir, maratonun kendileri için yeni başladığını söyledi.

7 Haziran'da Türkiye'deki yüzde 10'luk seçim barajını aşarak parlamentoya girmeye hak kazanan Halkların Demokratik Partisi'nde tebrikler devam ediyor.

HDP Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlenen tebrik törenine HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven, Ziya Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Milletvekillerini tebrik edenler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendilerine seçimde destek veren herkese teşekkürlerini bir kez daha sunan vekillerin kısa konuşmalarından sonra bir açıklama yapan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, barışın dilini kullanacaklarını söyledi.

Urfa'nın acil çözülmesi gereken sorunları olduğunu belirten Baydemir, maratonun yeni başladığını kaydetti.

Seçimlerin Türkiye'deki bütün halklara hayırlı olmasını dileyen Baydemir, "Bize düşen maraton şimdi başladı ve bu maratonda bütün Urfa halkı olmak üzere bütün insanlarımıza layık olmanın çabasını ortaya koymaktır. Çok açık ve net söylüyorum. Barış temel duruşumuz olacaktır. Dilimiz barışın dili olacaktır. Dilimiz barışı inşa etme dili olacaktır. Şüphesiz ki, eşitlik temelinde, özgürlük temelinde, adalet temelinde birlikte yaşamın mücadelesini ortaya koyacağız. Urfa'mızın çok geniş coğrafyasının, bereket coğrafyasının, Urfa halkının daha yüksek standartlarda yaşam sürdürmesinin, çabasını, mücadelesini ortaya koyacağız. Seçim öncesi ifade ettiğimiz gibi Urfa halkının hakkına, hukukuna kavuşmasının avukatlığını her birimiz parlamento zemininde, demokratik kamuoyu nezdinde ve şüphesiz ki, yaşamın her alanında sözcülüğünü yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Rabbim bizleri Urfa halkının huzurunda mahcup eylemesin" dedi.

BAYDEMİR: HÜKÜMETİN KURMASINA KATKI SUNACAĞIZ

Hükümet kurma girişimlerine de değinen Baydemir, HDP'nin hükümet kurmada kolaylaştırıcı bir rol oynayacağını dile getirdi. "Şimdi toparlanma zamanı" diyen Baydemir, "Ankara'da bir hükümet kurma çalışması çabaları başlamış bulunuyor. Bize düşen de hükümet kim olursa olsun ve nasıl tecelli ederse etsin öncelikle HDP'nin duruşu hükümetin tecelli etmesini kolaylaştırmak, katkı sunmaktır ama akabinde de Urfa'nın hakkına, hukukuna kavuşmasının mücadelesini vermektir. Dolayısıyla Urfa'da en acil sorunumuz, halen devam eden sorunumuz elektrik kesintileri sorunudur. Çiftçimizin tarım teşviklerini alamaması sorunudur. Sorunumuz aynı zamanda büyük bir işsizlik sorunudur. Sorunumuz aynı zamanda hastane kapasitelerinin Urfa'ya yetmemesi sorunudur. Bütün bu sorunların çözümü emin olun olanaklıdır. Ortak bir akılla, ortak bir çabayla, Urfa halkının bütün bu sorunlarını giderimi konusunda bir maraton başlamış bulunuyor" diye konuştu.

'HERKESLE ÇALIŞMAYA AÇIĞIZ'

Sorunların çözümü için herkesle diyalog kurmaya hazır olduklarını vurgulayan Baydemir, seçimden çıkan sonucun herkes tarafından dikkatli bir şekilde okunması gerektiğini kaydetti. Baydemir, "Urfa'da bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin tamamı bu mücadelede, bu çaba da doğal olarak partnerimizdir, mücadele arkadaşlarımızdır. Hepsiyle birlikte çalışmaya açık olduğumuzu, çalışmaya hazır olduğumuzu ve birlikte çalışma dışında başka bir çarenin olmadığının altını bir kez daha çizmek istiyorum. Urfa halkının kalkınması için, refahı için yolumuza devam edeceğiz. İnşallah kısa bir sürede hükümet de kurulur. Zira halk çok açık ve net bir mesaj verdi. Bütün renkleri parlamentoya taşıdı" ifadelerini kullandı. Şeker ve lokum ikramının yapıldığı tebrik töreni yaklaşık üç saat sürdü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baydemir: Maraton Asıl Şimdi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement