BDP'li Geylani: Roma Operasyonu Doğru Olabilir - Son Dakika
Güncel

BDP'li Geylani: Roma Operasyonu Doğru Olabilir

BDP\'li Geylani: Roma Operasyonu Doğru Olabilir

Hamit Geylani, MİT'in Abdullah Öcalan'a 1998 yılında Roma'da yapılacağı öne sürülen operasyonun doğruluğu olabileceğini belirtti.

26.02.2012 17:48  Güncelleme: 10:45

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) MYK Üyesi ve eski milletvekili Hamit Geylani, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Abdullah Öcalan'a 1998 yılında Roma'da yapılacağı öne sürülen operasyonun doğruluğu olabileceğini belirterek, "İttihak ve Terakki'den bu yana değişik demokratlara, değişik barışseverlere komplolar olmuştur" dedi.

BDP Antalya İl Örgütü, 21 Şubat Dünya Dil Bayramı nedeniyle 'Kürt Dili ve Edebiyatı' konulu panel düzenledi. BDP İl Binası'ndaki panele konuşmacı olarak, BDP MYK üyesi ve eski milletvekili Hamit Geylani katıldı. Panelden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamit Geylani, 1998'in Kasım-Aralık aylarında Abdullah Öcalan'a Roma'da MİT tarafından yapılacak operasyonun ABD'nin onay vermemesi üzerine iptal edildiğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine "Operasyonlar sadece sayın Öcalan ile sınırlı değildir. O haber doğru olsa bile Suriye'deyken de benzer komploların yapıldığını basından izledik, onlar da doğrudur. Bu nedenle de bu komplonun olabilme şansı ve doğruluğu vardır" dedi. Böyle bir komploya fazla da şaşmamak gerektiğini belirten Geylani, "Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar hep korkular, kuşkular yok ve reddetme, inkar etme vardır. Bu nedenle, İttihak ve Terakki'den bu yana değişik demokratlara, değişik barışseverlere, çağdaş hukuku savunanlara komplolar olmuştur" diye konuştu.

TEK DENENMEYEN BARIŞ REFLEKSİDİR

30 yıldır sistemin denemediği hiçbir yöntemin kalmadığını da sözlerine ekleyen Hamit Geylani, şöyle dedi:

"Havadan vurdular, karadan vurdular, milyonlarcasını tutukladılar ama sorun çözülmedi. Tek denenmeyen barış refleksidir, diyalogdur ve müzakere cesaretidir. Bu cesaretin olması durumunda, savaş kimler tarafından başlatıldıysa ancak onlar tarafından sonlandırılır. Taraftardan biri PKK'dir, diğeri de Türkiye Cumhuriyeti ve sistemidir. Bu nedenle, Öcalan'a rağmen, PKK'ya rağmen bunların istemlerine rağmen bu sorunun çözüleceği de mümkün değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Geylani: Roma Operasyonu Doğru Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement