Beklenen Sürücüler Şehre Geldi - Son Dakika
Güncel

Beklenen Sürücüler Şehre Geldi

Beklenen Sürücüler Şehre Geldi

Haftalardır merakla beklenen Red Bull X-Fighters organizasyonunun kahramanları İstanbul'a gelmeye başladı.

13.06.2012 18:30

Haftalardır merakla beklenen Red Bull X-Fighters organizasyonunun kahramanları İstanbul'a gelmeye başladı.

Şehre ilk varan sporcular Yeni Zelandalı Nick Franklin ve İsviçreli Matt Rebaud, İstanbul'un en önemli tarihi yerlerinden Sultanahmet'te yaptıkları gösteriyle İstanbullulara "merhaba" dedi. Dünyanın en özel serbest stil motokros (FMX) sürücüleri, nefes kesen gösterilerinin ardından, 16 Haziran saat 20.30'da, Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak olan 1 milyon dolar ödüllü Red Bull X-Fighters Dünya Turu İstanbul Ayağı yarışı için hazırlanmaya başladı.

2001'den bu yana Rusya Kızıl Meydan, Mısır Piramitleri, İspanya Plaza de Les Toros gibi dünyanın önemli tarihi mekanlarında gerçekleştirilen ve tüm dünyada 1 milyardan fazla kişinin takip ettiği Red Bull X-Fighters, yeni haliyle İstanbul'da daha da büyük bir seyirci kitlesinin izleyebilmesi için halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek.

2008 Dünya Turu'nu kazanan ve kariyeri boyunca beş tur durağında birinci olan Matt Rebeaud, sakatlığı nedeniyle geçen sezon tur dışı kaldıktan sonra spora geri döndü. Rebeaud'in İstanbul'da podyuma çıkma şansının çok az olduğu düşünülüyor çünkü bu sezon en üstte kıran kırana bir üçlü mücadele yaşanıyor. Geçen ay Glen Helen'de sezonun ikinci durağını kolaylıkla kazanan Todd Potter (ABD) klasmanın en tepesinde. Dubai'deki ilk durakta ezici bir performansla zafer kazanan Lewi Sherwood (Yeni Zelanda) ise ikinci sırada. Geçen yılın genel klasman birincisi Dany Torres'in (İspanya) de İstanbul'da galip gelmek için bu ikiliyle kapışacağı düşünülüyor.

Cumartesi dünyanın en iyi serbest stil motokros sürücülerinin birbiriyle hesaplaşacağı mekan ise eski Yedikule Kalesi'nin tabanında, Marmara Denizi'nin kıyısında yer alan Kazlıçeşme Meydanı olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beklenen Sürücüler Şehre Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement