Belçika'daki Defilede Türk Motifleri Gösterildi - Son Dakika
Güncel

Belçika'daki Defilede Türk Motifleri Gösterildi

Belçika\'daki Defilede Türk Motifleri Gösterildi

Dha DIŞ HABER – Belçika genelinde yirmi yıldır faaliyet gösteren Türk Dernekler Birliği, Anvers şehrinde Belçika'nın önde gelen müzelerinden MAS Müzesinde "Tarihsel Moda Gösterisi" düzenledi.

22.12.2015 15:21

Dha DIŞ HABER –

Belçika genelinde yirmi yıldır faaliyet gösteren Türk Dernekler Birliği, Anvers şehrinde Belçika'nın önde gelen müzelerinden MAS Müzesinde "Tarihsel Moda Gösterisi" düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Fonu ve Türk Konsoloslukları desteği ile Türk Dernekler Birliği tarafından modern MAS müzesinde unutulmaz bir moda defilesi gerçekleştirildi. Türkiye'den Modacı Faruk Saraç'ın hazırladığı Türk motifleriyle gerçekleşen defile geceye katılanları etkiledi. Belçika için özel hazırlanan tasarımda, yıldızlardan, gezegenlerden ve Osmanlı Tılsımlarından oluşan bir koleksiyonla, modern kıyafetler üzerinde anlam ve sosyal çağrışımda bulunuldu. Defilenin Şovu yine ünlü koreograflardan Uğurkan Erez tarafından hazırlandı. Erez 17 Belçikalı manken ile eşsiz bir koreografi ses ve görsel şov sergiledi.

Belçika'nın Anvers şehrinde MAS Müzesinde 'Turkish Fashion Day' ismiyle, Türk Motifleri ve Tılsımlı Gömlekler gösterisinin açılış konuşmasını, Türk Dernekler Birliği Başkanı Hikmet Çakır yaptı. Başkan yardımcısı Enis Çimen sanat ve kültürün süper çeşitli toplumların gelişimi ve uyumuna önemini anlattı.

Geceye katılamayan, Belçika Federal Başbakan Yardımcısı Kris Peeters acil devlet görevleri nedenliyle gelemediği için özür dileyen bir mesaj gönderdi ve onu vekaleten, Türk asıllı Federal Milletvekili Veli Yüksel katıldı. Gecede konuşan Türkiye Büyük Elçisi Hakan Olcay ve Anvers Başkonsolosu Metin Ergin uyumlu toplumun birbirini eski ve yeni kültürler ile etkilemesinin faydalarını vurguladılar.

Anvers şehrinde düzenlenen defile kapanışı ise model Özge Ulusoy'un Hürrem Sultan kıyafetleri ile sahneye çıkması ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belçika'daki Defilede Türk Motifleri Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement