Belçika Pazar Günü Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Belçika Pazar Günü Sandık Başında

Belçika Pazar Günü Sandık Başında

Belçika genelinde her yerde asılı olan seçim afişleri ile vatandaşların dikkatini çeken siyasetçiler, Pazar günü yapılacak olan AP seçimleri, Genel ve Bölgesel Milletvekili adaylarını seçecek olan Türk vatandaşların bilinçli oy kullanmaya davet ettiler.

23.05.2014 14:51

Belçika genelinde her yerde asılı olan seçim afişleri ile vatandaşların dikkatini çeken siyasetçiler, Pazar günü yapılacak olan AP seçimleri, Genel ve Bölgesel Milletvekili adaylarını seçecek olan Türk vatandaşların bilinçli oy kullanmaya davet ettiler. Belçika'daki Türk vatandaşları da tecrübeli adayların seçilmesini ve hak edenlerin kazanması gerektiğini dile getirdiler. Seçim arifesi öncesinde Türk adayları gece gündüz sokakta, kahvede, her köşede rastlamak mümkün.

Brüksel'deki yaşayan Türk vatandaşlarından Gül Avcıkurt 'Sadece Türk adaylara değil de, Belçika'da bizler için bir şeyler yapan adaylara da oy vermemiz gerektiğini unutmayalım. Herkese sonsuz başarılar, inşallah herkes için hayırlı olur dedi. Brüksel'de yaşayan pide ustası Ali Çiğdem ' Halkımız oyunu bilinçli kullansın, hak eden kazansın dedi. Brüksel'de emlakçi Kemal Küçük 'Aday olan arkadaşlar içinde, mutlaka başarılı olan, tecrübeli olan arkadaşlar var. Vatandaşlarımızın bilinçli olarak oy kullanmasını diliyorum ve bu hepimizin yararına olacak tabi ki dedi.

HER OY DEĞERLİDİR

Belçika'dan Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı olan Belma Tek 'Evet aslında bir tek Belçika'da üç seçim birden oluyor. Bu seçimler önemli, hem Avrupa, hem Federal, hem bölge seçimleri olduğu için önemli. Hükümetin kurulmasında etken olacak bu vatandaşların oyları, dolayısıyla her oy değerlidir diyorum seçimin başından beri dedi.

FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ PARTİ TUTULMAZ

Üç Ayrı Partiye, Üç Ayrı Oy Verebilecekler

Schaerbeek belediye başkan yardımcısı ve Brüksel bölgesi Milletvekili adayı Sait Köse 'Pazar günü tüm Avrupa'da seçim var. Aynı gün Belçika'da hem Avrupa, hem Federal, hem bölge parlamentosu için oy kullanacaklar. Vatandaşlarımız burada dikkatli olmalılar, her bölge için ayrı, ayrı partilere oy verebilirler bu konuda özgürler. Zaten ben hep şunu söylüyorum, Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz, insanların fikirleri değişir. Bölgeye göre, Federale göre fikirleri değişir, her bölgenin kendine göre sorunları var, her Ülke'nin kendine göre sorunları var, Avrupa Parlamentosunun sorunları zaten bir başka. Vatandaşlarımızın o gün oylarını sakin bir şekilde hiç panik yapmadan istedikleri partiye, istedikleri adaya oy kullanmaları gerekiyor. Üç ayrı oyu, üç ayrı Partiye ve ayrı, ayrı adaylara oy veriyorlar. Aynı dediğim gibi, Avrupa Parlamentosunda A Partisine, Federal Parlamentoda B Partisine Bölge Parlamentosunda C Partisine oy verme hakları var dedi.

TÜRK TOPLUMUNUN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKANLARI DESTEKLEYELİM

Belçika Flaman Parlamentosu Milletvekili, Gent Belediyesi Meclis Üyesi, Federal Milletvekili adayı Veli Yüksel 'Yıllardır Parlamentoda bulunup Türk toplumu için somut bir proje üretmeyen, siyasiler var, adaylar var. Ben Vatandaşlarımızdan Pazar günü şunu bekliyorum, Türk toplumunun menfaatlerini gözeten, Milli, Manevi ve Kültürel değerlerine sahip çıkan adaylarımızı, siyasilerimizi destekleyelim. Sadece seçim dönemin piyasaya çıkıp vatandaşlarımızı kandıran siyasetçilere prim yapmayalım dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belçika Pazar Günü Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement