Berlin Turizm Paneli - Son Dakika
Güncel

Berlin Turizm Paneli

Berlin Turizm Paneli

Berlin'in turizm elçileri ve 5 yıldızlı otellerin temsilcileri, 2014 yılı turizm planlarını anlattı.

27.11.2013 15:04

Berlin'in turizm elçileri  ve 5 yıldızlı otellerin temsilcileri, 2014 yılı turizm planlarını anlattı.

İstanbul Bosphoros Four Seasons Oteli'nde düzenlenen panelde konuşan Berlin Turizm Şefi Burkhard Kieker, "Berlin'i ziyaret eden turist sayısını gelecek yıl artırmayı planlıyoruz. Berlinliler'in İstanbul hakkında çok şey bildiklerini biliyorum ama İstanbullular'ın Berlinliler hakkında çok şey bildiklerini zannetmiyorum" dedi

Berlin'in, Avrupa'da en çok seyahat edilen üçüncü yer olduğunu aktaran Kieker, Berlin'de rahatlık, sağlık, alışveriş ve hoşgörü sunulduğunu söyledi.

Yaklaşık 300 bin Türk vatandaşıyla birlikte yaşadıklarını belirten Kieker, "İki kentin çok ortak noktaları olduğuna inanıyoruz. İki kent insanı da yaşamdan keyif almasını biliyor" şeklinde konuştu.

En sevdiği şehir olan İstanbul'a eşiyle birlikte sık sık seyehat ettiğini anlatan Kieker, başarı anlamında İstanbul'un da peşlerini bırakmadığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi iki kentte kalplerimiz birleştiriyor diyebiliriz. Yaşam tarzı, gece yaşantısı, kültürel etkinlikler... Berlin'in tek eksiği Boğaz olsa gerek. Berlin havalı bir şehir, heyecanlı gece yaşantısı var. Berlin'e, arzu eden herkes gelebilir. İstanbul ile de tarihi benzerliği de vardır."

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke de, "Önümüzdeki yıl Berlin ve İstanbul arasındaki kardeşliğin 25. yılını kutlayacağız. Bu iki şehir arasında, iş, kültür, sanat, bilim ve siyasi alanda her türlü işbirliği mevcuttur. Bu tarz etkinliklerle Berlin'in dinamik özelliklerini tanıtıyor olmak, güzel bir fırsat. 1989 yılından bu yana Berlin ile İstanbul arasında kardeş şehir projesi yürütülüyor" dedi.

1989 yılından sonra Berlin'in dünyaya açıldığını aktaran Wolke, "İstanbul ve Berlin'de 200 binden fazla Türk kökenli insan yaşamaktadır. İstanbul ve Berlin arasındaki turist sayısını artırmak istiyoruz. Vize konusuna da prosedür kolaylaştırıldı" şeklinde konuştu.

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TURSAB) kurumsal ilişkiler direktörü Ela Atakan ise, Almanya ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Berlin Turizm Paneli, düzenlenen tanıtım kokteyliyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlin Turizm Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement