Beton Analizinden Şüphe Edene Ücretsiz Kontrol - Son Dakika
Son Dakika Logo

Beton Analizinden Şüphe Edene Ücretsiz Kontrol

Beton Analizinden Şüphe Edene Ücretsiz Kontrol
09.05.2013 13:02  Güncelleme: 14:17

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, beton numunelerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Rektör Elmas, numune analizleriyle ilgili raporlarda kuşkusu olan kişi veya kuruluşlara, ücret alınmadan yardımcı olunacağı söyledi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, üniversitenin 1999 depreminden bu yana 5 bine yakın rapor verip, proje, mahkeme ve bilirkişi görevleri yaptığını belirtti. Rektör Elmas, üniversitelerinin Sakarya ve tüm Marmara Bölgesi'nin kısa sürede ayağa kalkmasında önemli katkıda bulunduğunu; özellikle Van depreminden sonra kentin kısa sürede toparlanmasında verdikleri teknik desteğe dikkat çekti.

Ayrıca Van'da meydana gelen ikinci depremden sonra ortaya çıkan kaos ve belirsizliği gidermek amacıyla 40'a yakın öğretim elemanlarının aylarca çalıştığını hatırlatan Rektör Prof.Dr. Elmas, "1999 depreminden bu yana incelenen 5000'i aşan dosya ile ilgili bölüme, dekanlığa ve rektörlüğe yapılmış herhangi bir şikayet olmadığı da tespit edilmiştir. Tüm bunlar karşısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite edilmiş beton laboratuvarında ortaya çıkan iddialar karşısında yerel ve ulusal basında üniversiteyi de öne çıkaran ve toplumu tedirgin edecek açıklama ve yorumlar yapılmaktadır. Şu ana kadar edinilen bilgilere dayanarak üniversite olarak mahkeme ve dava sürecinde adı geçenler bu görevden alınarak soruşturma başlatılmış, beton laboratuvarına yeni sorumlular atanmıştır. Ayrıca şüpheli görülen raporlar incelenmeye başlanmıştır" dedi.

Rektör Elmas üniversite tarafından verilen numune analizleriyle ilgili raporlarda kuşkusu olan kişi veya kuruluşlara ücret alınmadan yardımcı olunacağı belirtilerek şöyle devam etti:

"Ayrıca yapılan incelemeler ve elde edilecek bilgiler dışında da bina ve beton güvenliği konusunda en küçük şüphesi olan kişi ve kuruluşlara 'beton dayanımı her zaman ve her koşulda ölçülebileceği' dikkate alınarak, bu alanda görevli 40 öğretim elemanı yeniden inceleme dahil her türlü desteği hiçbir karşılık talep etmeden yerine getirecektir."

"Üniversite olarak bu süreçte hem kamuoyunu bina güvenliği adımları konusunda sağlıklı bilgilendirmek, hem de yargının en doğru kararı da vermesinde destek olmak en başta gelen görevimizdir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beton Analizinden Şüphe Edene Ücretsiz Kontrol - Son Dakika


Advertisement