Beytüşşebap'ta AK Parti ve BDP'lilerden, 'Seçim Öncesi Barış' - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap'ta AK Parti ve BDP'lilerden, 'Seçim Öncesi Barış'

Beytüşşebap\'ta AK Parti ve BDP\'lilerden, \'Seçim Öncesi Barış\'

Beytüşşebap'ın Mezra Beldesi'nde AK Parti ve BDP Belediyeleri arasında 3 yıl önce yaşanan husumet, HDP'li vekilin araya girmesiyle son buldu.

28.03.2014 12:13  Güncelleme: 14:10

Beytüşşebap'ın Mezra Beldesi'ne 8 Haziran 2011 tarihinde giden BDP konvoyu, AK Partili Belediye Başkanı Hüsnü Timur yakınları tarafından taşlanmış, bu olayda 10 kişi de yaralanmıştı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın araya girmesiyle birlikte barışmayı kabul eden taraflar bugün Mezra Beldesi'nde düzenlenen bir törenle barıştı.

ARAYA HDP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ GİRDİ

Mezra Beldesi AK Partili Belediye Başkanı Hüsnü Timur'un daveti üzerine beldede düzenlenen barışma törenine, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldz, Şırnak BDP İl Başkanı Baki Katar, Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, Beytüşşebap BDP İlçe Başkanı Abdülkerim Ataman, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

"KÜRTLER KENDİ İÇİNDE BARIŞMADAN TÜRKİYE'DE BARIŞ TESİS EDİLEMEZ"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kürtlerin kendi iç barışını sağlamadan, Türkiye'de güçlü bir barışı tesis etmenin mümkün olamayacağını belirterek, "Kürtler kendi iç barışını sağlamadan, Türkiye'de güçlü bir barışın tesis edilmesi mümkün değildir. Güçlü bir ulusal birliktelik, güçlü bir barışın teminatıdır. Bu açıdan Kürdistan'da barışa katkı sunmak isteyen bütün kesimler, Kürt özgürlük hareketinin şemsiyesi altında mücadele yürütmelidir. Kürt özgürlük hareketinin dışında kalan, farklı nedenler ile küskünlük ve kırgınlık yaşayan ailelerimizin, Kürt ittifakına dahil olması, çözüm ve diyalog sürecine de en büyük katkıyı sunacaktır. Artık yeni bir sayfa açmamız gerekir. Bütün halkımız atık kendi gücü oranında Kürdistan özgürlük mücadelesi kervanına katılmalıdır. Kürt özgürlük hareketi geçmişte yaşanan kimi hatalardan ötürü özeleştirisini vermiştir. Aynı şekilde özgürlük kervanına katılan ailelerimiz de verdikleri kararlar ile özeleştirilerini veriyor. Geçmişte yaşanan kötü mazi, artık geride kaldı. Artık aşiretsel çıkarlarımızı terk edip, ulusal birliğimizi güçlendirmek için seferber olmalıyız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap'ta AK Parti ve BDP'lilerden, 'Seçim Öncesi Barış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement