Bilkentli Elvin İspanya'da Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

Bilkentli Elvin İspanya'da Birinci Oldu

Bilkentli Elvin İspanya\'da Birinci Oldu

Elvin Hoxha Ganiyev İspanya'da düzenlenen II. Uluslararası "Noche en Madrid" Festivali Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

28.03.2012 16:02

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Keman Sanat Dalı 1. sınıf öğrencisi Elvin Hoxha Ganiyev İspanya'da düzenlenen II. Uluslararası "Noche en Madrid" Festivali Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

18- 23 Mart 2012 tarihlerinde İspanya'nın Madrid kentinde gerçekleştirilen II. Uluslararası "Noche en Madrid" Festivali Yarışması'na İspanya, İsrail, İtalya, Yeni Zelanda, Romanya, Meksika, Yunanistan, Sırbistan, Rusya, Ukrayna, Belarusya, azerbaycan, Türkiye ve Çin olmak üzere 14 ülkeden yarışmacılar katıldı. Elvin Hoxha Ganiyev 7-27 yaşları arasındaki 53 yarışmacıyı geride bırakarak birincilik ödülüne layık görüldü.

Yury Nasushkin-Labovsky (İspanya) başkanlığındaki yarışma jürisi; Viktor Abramian (Rusya, Ermenistan), Duo Petroff (Meksika), Lidya Stratulat (İspanya), Alexander Potapov (Rusya), Elena Kochergina (Rusya), Tatyana Verkina (Ukrayna), Antonmario Semolini (İtalya), Xenia Yankoviç (Almanya) gibi ünlü isimlerden oluşuyordu.

Keman eğitimine dedesi Server Ganiyev ve Rasim Bağırov ile başlayan Elvin Hoxha Ganiyev, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi'nde Elena Postnova'nın öğrencisidir. Elvin 2006'da Moskova'da gerçekleştirilen Uluslararası "Klasik Kültür Mirası" Yarışması'nda birincilik; 2007'de 2. Gülden Turalı Keman Yarışması'nda birincilik ve "Türk Bestecisi Özel Ödülü" kazandı. 2008'de Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Bursu ile ödüllendirildi ve "Azerbaycan Altın Kitabı"na ismi yazıldı. 2009 yılında Polonya'da düzenlenen Uluslararası 11. Lipinski-Wieniawski Genç Kemancı Yarışması'nda dünya ikincisi oldu. Andante 2010 Klasik Müzik Ödüllerinden "Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni" (17 Yaş Altı) dalında ödül aldı.

Elvin, Eylül 2012'de İsviçre'nin Montreux-Vevey bölgesinde gerçekleştirilecek "Young Musicians Tchaikovsky" Keman Yarışması'na hazırlanıyor.

Elvin Hoxha Ganiyev, 1997'de Ankara'da müzisyen bir ailede doğdu. Dedesi Azerbaycan Devlet Sanatçısı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Yaylı Sazlar Sanat Dalı eski başkanı, Bilkent Senfoni Orkestrası konzertmeisteri merhum Prof. Server Ganiyev, annesi piyanist, babası Bilkent Senfoni Orkestrası solo viyolonselcisidir.

Elvin, altı yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu Keman Sanat Dalı'na birincilikle başladı. 2005'te, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları-CAKA üyesi oldu. Elvin bugüne kadar Rauf Abdullayev, Gürer Aykal, Erol Erdinç, Server Ganiyev, Rengim Gökmen, Murat Kodallı, Naci Özgüç, Vladimir Spivakov, Klaus Weise gibi şeflerle çalıştı. Elvin'i dinleyen Lorin Maazel, Zubin Mehta, Gennady Rozhdestvensky gibi efsane şefler parlak bir gelecek vaad ettiği yorumunu yaptılar.

Bilkent Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı, İstanbul, Bursa, Antalya, Eskişehir ve İzmir Devlet Senfoni Orkestraları, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası, Azerbaycan Filarmoni Orkestrası, Katar Filarmoni Orkestrası, Bilkent Oda Orkestrası, Moskova Virtüozları, Bron Oda Orkestrası, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası gibi birçok toplulukla konserler verdi. Zakhar Bron, Server Ganiyev, Viktor Pikayzen, Vadim Repin, Güher ve Süher Pekinel gibi usta sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı.

İstanbul, Mersin, Spivakov (Rusya), Rostropovich (Azerbaycan), Oetingen (Almanya), Graubünden, Zürih ve Interlaken (İsviçre), Chestashova (Polonya), "Voices of Peace" (Fransa), Chalkidikis ve Selanik (Yunanistan) gibi birçok uluslararası festivale katıldı; İngiltere, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Norveç, Belarus, Kazakistan ve Mısır'da konserler, resitaller gerçekleştirdi.

Keman eğitimine Prof. Server Ganiyev ve Rasim Bağırov ile başlayan Elvin Hoxha Ganiyev, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi'nde Elena Postnova'nın öğrencisidir. Aynı zamanda Zürih Konservatuvarı'nda "Young Student" statüsünde Prof. Zakhar Bron ile çalışmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilkentli Elvin İspanya'da Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement