Bisan'dan 'Bisikletli Belde' Çitgöl'e Destek - Son Dakika
Güncel

Bisan'dan 'Bisikletli Belde' Çitgöl'e Destek

Bisan\'dan \'Bisikletli Belde\' Çitgöl\'e Destek

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinde vatandaşların 3 bin dolayında bisikleti günlük yaşamda ulaşım aracı olarak kullanılıyor.

26.11.2012 12:18  Güncelleme: 12:37

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı 3 bin 700 nüfuslu Çitgöl beldesinde vatandaşların 3 bin dolayında bisikleti günlük yaşamda ulaşım aracı olarak kullanması yönünde geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel basında çıkan haberler ses getirdi.

Belde halkının yaşam tarzı haline getirdiği bisikletleri belde içerisinde gelişigüzel yerlere park etmesiyle ilgili görüntüler, İzmir'de bisiklet üreten Bisan firması yetkililerinin dikkatini çekti. Bisan Genel Müdürü Abidin Dursun Kaleli, Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın'ı telefonla arayarak, beldenin belirli bölgelerine bisiklet parkı yapımı başta olmak üzere eğitime destek amacıyla başarılı öğrencilere bisiklet hediye edebileceklerini bildirdi. Haberi alan Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın, bunun üzerine İzmir'e gitti. AK Partili Başkan Recep Yalçın'ı makamında ağırlayan Bisan Genel Müdürü Abidin Dursun Kaleli, yazılı ve görsel basından izlediği bisiklet görüntülerinin kendilerini çok etkilediğini ve bu yüzden de nüfus oranlamasına göre Türkiye'nin en çok bisiklete sahip yerleşim birimi olan Çitgöl beldesine maddi ve manevi anlamda firma olarak destek vermek istediklerini söyledi.

Beldesinde 7'den 70'e herkesin bisiklet kullandığını dile getiren Başkan Yalçın, "Yaşlılar eski modelleri, gençler ve öğrenciler ise vitesli modelleri tercih ediyor. Beldemizde mevcut bin 100 hanenin her birinde en az 3 bisiklet bulunmaktadır. Vatandaşların tamamı yıllardır ulaşım aracı olarak bisikleti tercih etmektedir. Yaşlılar araziye, öğrenciler okula, vatandaşlar da 5 kilometrelik Simav şehir merkezine gidip gelirken otomobil yerine ulaşım aracı olarak bisikleti tercih etmektedir. Bisiklet çok olunca haliyle park alanı da sorun olmaktadır. Sağ olsunlar Bisan Firması bu hususta bize destek vaadinde bulunmuştur. Çok memnun oldum. Şimdi bu müjdeli haberi beldeme götüreceğim. Eminim onlar da çok memnun olacaklar. En çok da öğrenciler bu işten büyük memnuniyet duyacaklardır" dedi.

Makamdaki görüşmenin ardından Bisan Dış İlişkiler Uzmanı Özgün Alıcı, Çitgöl Belediye Başkanı Yalçın'ı üretim bölümüne alarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bisan'dan 'Bisikletli Belde' Çitgöl'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement