Bitlis'te kuduz paniği: Çocukları yaralayan sokak köpeklerine kuduz aşısı yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bitlis'te kuduz paniği: Çocukları yaralayan sokak köpeklerine kuduz aşısı yapıldı

03.11.2022 11:51  Güncelleme: 11:59

Bitlis'te kuduz paniği: Çocukları yaralayan sokak köpeklerine kuduz aşısı yapıldıBİTLİS Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırdığı ve kuduz teşhisiyle Ankara'ya kaldırılan 2 çocuğun tedavileri sürerken, köyde ise sokak hayvanlarını aşılama çalışması yapıldı.

Bitlis'te kuduz paniği: Çocukları yaralayan sokak köpeklerine kuduz aşısı yapıldı

BİTLİS Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırdığı ve kuduz teşhisiyle Ankara'ya kaldırılan 2 çocuğun tedavileri sürerken, köyde ise sokak hayvanlarını aşılama çalışması yapıldı.

İlçeye bağlı Göldüzü köyünde yaklaşık bir hafta önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. ve M.E. yaralandı. Yaralanan çocuklar Adilcevaz Onkoloji Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından doktorlar tarafından kuduz teşhisiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili sıkı çalışmaların yapıldığı köyde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler tarafından kedilere ve sokak köpeklerine kuduz aşısı yapıldı.

Ankara'da tedavi altına alınan çocuklardan M.E.'nin sağlık durumu ciddiyetini korurken, Ergün'ün ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te kuduz paniği: Çocukları yaralayan sokak köpeklerine kuduz aşısı yapıldı - Son Dakika


Advertisement