Böbrek Nakliyle Sağlığına Kavuştu, Çifte Bayram Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Böbrek Nakliyle Sağlığına Kavuştu, Çifte Bayram Yaşadı

Böbrek Nakliyle Sağlığına Kavuştu, Çifte Bayram Yaşadı

Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde oturan, 30 yıldır böbrek hastası olan 52 yaşındaki İsmi Oğuz'un sağlık durumu iyice ağırlaşınca Sağlık Bakanlığı'na 'acil börek çağrısı' yapıldı.

03.10.2014 11:52

Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde oturan, 30 yıldır böbrek hastası olan 52 yaşındaki İsmi Oğuz'un sağlık durumu iyice ağırlaşınca Sağlık Bakanlığı'na 'acil börek çağrısı' yapıldı. İstanbul'da kalp nakli bekleyen erkek hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu kadavradan alınan böbrek, İsmi Oğuz'a nakledildi. Sağlığına kavuşan Oğuz, çifte bayram yaşadığını söyledi.

30 yıldır böbrek hastası olan, 9 yıldır ise 3 günde bir diyalize girerek yaşam mücadelesi veren İsmi Oğuz için Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi yönetimi Sağlık Bakanlığı'na 'acil böbrek nakli' çağrısında bulundu. Dr. Şener Yıldız, İsmi Oğuz'un vücudundaki hemen tüm damarların tıkalı olduğunu belirtirken, "Diyaliz bölümünde çalışan sağlık görevlileri, sağlam kalan bir damar bulmak için saatlerce arayıp buldukları damardan diyaliz uygulamaya çalışıyorlardı. Hastanın durumu fenalaşınca Böbrek Nakli Bölümü olarak acil toplanıp, Sağlık Bakanlığı'na 'acil böbrek nakli' çağrısı yaptık. Sevindirici haber İstanbul'dan geldi. Kalp nakli ile hayata yeniden tutunacak bir erkek hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu yakınları organlarını bağışlamıştı. İstanbul'dan uçakla gönderilen böbrek, 27 Eylül 2014 tarihinde Dr. Erkan Ölçücüoğlu, Dr. M. Emin Şirin, ve Dr.Yusuf Kasap'tan oluşan ekibimle hastaya başarılı bir şekilde böbrek naklini gerçekleştirdik. İsmi Oğuz hanım mucizevi anlamda hayata yeniden tutundu, iki bayramı bir arada yaşıyor" dedi.

RİSKLİ BÖBREK NAKLİ

İsmi Oğuz isimli kadın hastanın ileri düzeyde şeker hastalığı nedeniyle tüm damarlarının tıkalı olduğunu ifade eden Dr. Şener Yıldız, "Nakil böbreğin üç atardamarı bulunmaktaydı. Nadir görülen bir durum olan donör böbreğin nakli için risk oluşturuyordu. Bunlara rağmen hastanın durumunu göz önüne alarak riskli bir böbrek nakli ameliyatını başarılı bir operasyonla gerçekleştirdik. Böbrek nakli ile tekrar hayata dönen hastamızın sağlık durumu oldukça yerinde. Hastanemizde tedavileri devam ediyor. Ölümden dönen hastamız şimdi bayramını ailesi ile huzur içinde geçirecek" dedi.

Dr. Yıldız, Sağlık Bakanlığı hastaneleri içinde Ankara'da bulunan Yüksek İhtisas Hastanesi'nin, Türkiye'nin en eski böbrek nakli merkezi olduğunu ve bir çok ilke imza attığını söyledi.

Hemodiyalizi bile yapılamayacak duruma geldiği belirtilen, böbrek şeker ve kalp hastası olan İsmi Oğuz ise iki bayramı birden yaşadığını söyledi. Oğuz, "Beni tekrar hayata döndüren Yüksek İhtisas Hastanesi doktorlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden hasta yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onlar üzülürken ben sevindim. Organ bağışının önemini şimdi anladım. Hayat mucizelerle bana yeniden yaşam hakkı verdi. Beni sağlığıma kavuşturan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Böbrek Nakliyle Sağlığına Kavuştu, Çifte Bayram Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement