Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Bodrum Kaymakamlığı tarafından, Zeki Müren'in 17. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma konserinde sahne alacak olan TRT sanatçısı Gökhan Sezen, Sanat Güneşi'nin yaşamının son yılını geçirdiği ve ölümünden sonra müze haline dönüştürülen evini ziyaret etti. Sezen, ziyarete açık olan, oturma odası, yatak odası, sahne kostümleri, mutfağı ve kullandığı eşyalar ve ödüllerinin yer aldığı sergileme salonlarını gezdi. Gökhan Sezen, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, konserin sunuculuğunu yapacak olan Ayşe Egesoy, Şef Ahmet Sabancı, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan, Zeki Müren Sanat Müzesi Yetkilisi Ayser Özbulut'tan çalışmalarla ve anma etkinlikleri ile ilgili bilgi aldı.
Sezen, Zeki Müren'in, evinde mütevazı bir yaşam sürmesinin dikkatini çektiğini belirterek, Buranın havasını solumak çok farklı. Türk Sanat Müziği için ülkemizin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri ve ben böyle bir sanatçının anma konserinde sahne alacağım için çok heyecanlıyım. Yaşadığı evi de gezmek beni çok etkiledi. Kıyafetlerinin sergilendiği salonun, o kostümleri giydiği fotoğraflarla bütünleştirilmiş olması beni çok duygulandırdı. O yolda yürüyen biriyim. Zeki Müren olmak ya da onun mertebesine erişmek çok zor. Zeki Müren gibi sanatçılar 100 yılda bir gelir. Sanatçılar, sanatlarıyla yaşıyor, ölmüyor, bunu bir kez daha gördüm. Zeki Müren'seniz ebedi yaşayacaksınız demektir dedi.
Sezer, anma konserinin repertuvarında da Zeki Müren'in icra ettiği, bestelediği şarkılara yer vereceğini belirtti.
Bodrum Antik Tiyatro'da Ayşe Egesoy'un sunumu ile gerçekleşecek konserde ilk olarak Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Türk Müziği Topluluğu sahne alacak. İkinci bölümünde ise TRT Gökhan Sezen sanatçının sevilen eserlerini izleyenlerle birlikte seslendirecek. Konser, halka açık ve ücretsiz olacak.
Sanat güneşi Zeki Müren, 24 Eylül 1996'da İzmir TRT Stüdyoları'ndaki programda fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
Görürntü Dökümü
-----------
-Zeki Müren Sanat Müzesi'nden görüntü
-TRT sanatçısı Gökhan Sezen'in Zeki Müren Sanat Müzesi'ni gezmesinden görüntü
-TRT sanatçısı Gökhan Sezen, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, konserin sunuculuğunu yapacak olan Ayşe Egesoy, Şef Ahmet Sabancı, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan, Zeki Müren Sanat Müzesi Yetkilisi Ayser Özbulut'un birlikte görüntüsü
-Gökhan Sezen ile röp.
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera Nilüfer KANDIRMIŞ BODRUM (Muğla), (DHA)
=======================================================
(Tür: Yurt)
Son Dakika › Güncel › Bodrum Anma Konseri Öncesi Müze Ziyareti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.